Pronašao novu metu: Stručni sukomentator HRT-a Joško Jeličić ovog puta ‘oprao’ Hajduk!

Foto: Snimka zaslona

Emisija Stadion HRT-a, koja inače ide svakog ponedjeljka navečer na javnoj televiziji, a u kojoj su glavne zvijezde Oko skolovo Mateo Beusan te bivši nogometaš Hajduka i Dinama, Joško Jeličić, čije kritike izazivaju najviše kontroverzi u javnosti, ponovno je izazvala pozornost dobrog dijela medija. Naravno, glavna tema ovog ponedjeljka bio je derbi u Splitu između Hajduka i Dinama, koji je završio pobjedom gostiju, i to pogotkom alžirskog reprezentativca Soudanija u sudačkoj nadoknadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali o samoj ocjeni suđenja glavnog suca poljudskog derbija Varaždinca Marija Zebeca od strane Matea Beusana nećemo se ponavljati, vrijedi tek spomenuti kako je Beusan rekao da je Zebec vrlo dobro vodio utakmicu i da nije oštetio Hajduk, odnosno, da Soudani nije postigao pogodak iz zaleđa ili iz situacije prije koje se, kako neki tvrde, dogodio prekršaj.  Beusan tvrdi da prekršaja nije bilo, odnosno da je Soudani postigao posve regularan pobjednički gol.  Oko skolovo zadovoljno je suđenjem.

Ponovno je zvijezda emisije bio Joško Jeličić, koji se nakon isprike Pivariću prije tjedan-dva, vratio očito na staro, iako uglavnom ima pravo kada kritizira ”svoj” Hajduk i kada tvrdi da je derbi na Poljudu kvalitetom bio vrlo loš.  Doista nismo vidjeli veliku i kvalitetnu utakmicu. “Ovo je po kvaliteti bio jedan od najlošijih derbija barem koliko ja pamtim. Jedna ekipa je izašla da pobijedi, a jedna da ne izgubi. Međutim treba reći da je ulogu odigrala i služba koja uređuje travnjak i zapravo je bilo nemoguće ubrzati igru na ovakvoj poljudskoj grbavici. Ono što može veseliti u smislu igre koju će gajiti novi trener Hajduka je to da se odustalo od preskakanja igre, to je sada već vidljivo, ali Hajduk i dalje nema jasno definiranu igru bez lopte…”, tvrdi bivša zvijezda dva najveća hrvatska nogometna kluba. Jeličić je zapravo ispravno identificirao ono što su mnogi navijači prepoznali kada su shvatili da se derbi pretvorio u čvrstu šahovsku partiju bez velikih poteza i bez puno prilika.

Kao ključnu trenutke dvoboja na Poljudu Jeličić je vidio činjenicu da je Ivajlo Petev dobro reagirao kada je u igru 16 minuta prije kraja uveo mladog Antu Ćorića, ali je isto tako Jeličić konstatirao da je Dinamo pobijedio zahvaljujući klasi Soudanija i njegovom atraktivnom pogotku. ” Naravno, Jeličić ne bi bio Jeličić da nije otišao u širinu te je pokušao detektirati kako bi modri trebali postupiti ako žele stići i prestići vodeću Rijeku u proljetnom dijelu sezone. “Dinamo se dolaskom Peteva stabilizirao i podignuo u segmentu obrane, ali ostaje problem tranzicijske i pozicijske igre, nedostaje taj centralni igrač koji će stvarati razliku na terenu. Rijeka, pak, jedina u Hrvatskoj može stati u rečenicu s modernim nogometom, a temelj takve igre je presing. Dinamo će se morati bitno pojačati da bi stigao ovakvu Rijeku s ovakvim intenzitetom igre…“, smatra Joško Jeličić, koji, kako smo spomenuli, nema puno riječi pohvale za današnji Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rezime prvih šest mjeseci Hajdukove sezone pokazuje nesposobnost i manjak stručne sportske politike, rezultat je četvrto mjesto i ispadanje u kupu od Splita. Isto tako, ja nisam vidio 90 minuta prave igre Hajduka niti u jednoj utakmici ove sezone. Napravljena je katastrofalna selekcija, a oni igrači koji su odbačeni su danas nositelji igre Rijeke – Bradarić, Maleš, Andrijašević.. Zato mislim da bi se u Hajduku trebali okrenuti struci i mijenjati mentalitet momčadi, umjesto što svoju nesposobnost pokušavaju zamagliti sudačkim pogreškama”, zaključio je Joško Jeličić, koji se očito udomaćio na HRT-u, baš kao i Beusan.

Nakon što je završio jesenski dio sezone vrijeme je da Hrvatska nogometna liga ode na privremeni odmor, koliko zaslužen druga je stvar. Nekoliko mjeseci pauze za punjenje akumulatora, ako će ikome dobro doći predah to je Dinamo. Ipak je Rijeka trenutno u naletu.

I Oko sokolovo HRT-a o derbiju na Poljudu: Sudac Zebec vrlo je dobro sudio derbi, gnjev jednog dijela igrača i navijača Hajduka bez osnova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.