Prosinečki nakon pobjede Vatrenih u Kalinjingradu: ‘Ova Hrvatska može nadmašiti Vatrene iz 1998.’

Foto: fah

Hrvatska je nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji započela na idealan način – glatkom 2:0 pobjedom protiv Nigerije. Međutim, radilo se o utakmici u kojoj nije bilo lako doći do pobjede, bio je to hod po trnju, ali na kraju smo ugledali Sunce. Niti jedan favorit, osim možda Rusije protiv zaista očajne reprezentacije Saudijske Arabije, nije na startu ovog Prvenstva lako došao do pobjede, a neki su, poput Argentine, kiksali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je pobjedu Vatrenih vidio bivši hrvatski reprezentativac, Robert Prosinečki, član one legendarne Ćirine generacije iz 1998., koja je u Francuskoj na SP-u uzela broncu?

“Prva utakmica uvijek nosi puno pritiska. Tri boda i prvo mjesto u skupini su najvažniji. U Francuskoj ’98 smo napravili velik rezultat, možemo i sada! U prvom poluvremenu nismo bili na razini na kojoj smo navikli, trebalo je brže odigravati prema naprijed i igrati više preko krila, a gubili smo i previše lopti. Pričali smo da su oni lošiji u prekidima i to se pokazalo kao točno.

U nastavku se Brozović  pokazao kao igrača od velike važnosti, mislim da može unijeti dimenziju više u nadolazećim utakmicama.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robi je mislio da će Hrvatska puno lakše do pobjede protiv Nigerije?

“Mislio sam da ćemo puno lakše pobijediti Nigeriju , nego što jesmo! Bit će težak suparnik Argentini, a pogotovo Islandu. Dapače, mislim da su puno kvalitetniji od Islanđana.

Dečki sada imaju dovoljno vremena za oporavak do Argentine koja jednostavno nije prava i nema vezni red. Vjerojatno će nam protiv njih biti lakše nego protiv Nigerije!  Nadam se da će nadmašiti vatrene na ovom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.