Prozirni vlastiti interesi pod krinkom brige za zdravlje igrača i navijača: Doživjeli debakl u Premiershipu sad žele poništenje prvenstva

Foto: fah

Zbog pandemije koronavirusa u prekidu je velika većina europskih nogometnih liga, osim Bjelorusije nogomet se za sada na Starom kontinentu ne igra. Navodno bi sve trebalo krenuti u svibnju ili lipnju te završiti najkasnije do kolovoza. UEFA je poslala jasnu poruku, ako neka od liga samoinicijativno odluči prekinuti natjecanje postoji mogućnost da iduće sezone neće nastupiti u europskim kupovima.  Belgija je to već učinila i prijete joj sankcije. Neki žele da primjer Belgije slijedi i trenutno najjača klupska nogometna liga u Europi, engleska nogometna liga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je zahvaljujući suverenoj dominaciji uvjerljivo prvi u Premiershipu, na korak je do naslova prvaka nakon trideset godina, no, nekima to očito smeta, dakako, najprije glavnim konkurentima Liverpoola, kao što su Manchester City i Tottenham. Zapravo je riječ o prozirnim osobnim interesima koji nemaju nikakve veze s brigom za zdravlje igrača i navijača, s obzirom da će se prvenstva, kad se nastave, igrati bez nazočnosti gledatelja.

Kevin De Bruyne, najbolji igrač Manchester Cityja, inače branitelja naslova, čiji je klub daleko od obrane titule, je kazao:

“Pojma nemam kad ćemo opet zaigrati… Kao nogometaš znam da su nam potrebne pripreme prije nastavka sezone. Trebamo tri-četiri tjedna da se vratimo u formu. Kada bismo zaigrali odmah nakon šest tjedana pauze, svi bismo bili ozlijeđeni. Puno novca je u igri i čeka se s odlukom. Mislim da bi bilo sramota prekinuti ovakvu sezonu, ali nemamo izbora ako će se problemi prenijeti i na sljedeću sezonu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Tottenhama i engleski reprezentativac Harry Kane poručio je da nema smisla igrati sezonu iza posljednjeg dana lipnja:

“Znam da će čelnici Premierlige učiniti sve da se ova sezona završi, ali mora postojati neka točka gdje ćemo reći dosta. Smatram da je ta točka kraj lipnja.”

Ne znamo kad je zadnji puta Kane pogledao u kalendar, no, lipanj je još uvijek daleko, a kamoli kraj lipnja.  I na kraju, da nije bilo odgode Europskog prvenstva ono bi se igralo do 12. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.