Prva tri kluba zaradit će više od milijun eura od TV prava

Foto: fah

Klubovi u SuperSport HNL-u dijele 9,29 milijuna eura od televizijskih prvaka, polovina tog iznosa je fiksna, a ostatak se dijeli na osnovi plasmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad se zna da će tri vodeća kluba, Dinamo, Rijeka i Hajduk, zaraditi više od milijun eura, s time da samo Hajduk, koji ne može ni gore ni dolje od trećeg mjesta, zna točan iznos – 1,05 milijuna eura.

Prvoplasirana momčad zaradit će 1,23, drugoplasirana 1,14 milijuna, a četvrta 995.000 eura. Pretposljednja momčad zaradit će 729,975 eura, a posljednja, deseta ekipa 777,750 eura. Zanimljivo, poslednjeplasirani Rudeš će tako zaraditi više od devete momčadi, i to zato jer će dobiti dodatnih 132.723 eura za “lakše snalaženje” u drugoligaškom društvu.

Podsjetimo, ovo je druga od četiri sezone u kojima je vlasnik televizijskih prvaka Hrvatski telekom, koji je u četverogodišnji ugovor uložio 36 milijuna eura, a SuperSport je kao sponzor lige dodao osam milijuna, dakle ukupno je to 44 milijuna, odnosno 11 milijuna po sezoni, od čega klubovi dijele 9,29 milijuna, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.