Prvaci Europe nisu više zajedno: Portugalski junaci s EURO-a ispali iz reprezentacije!

Foto: fah

Izbornik portugalske nogometne reprezentacije Fernando Santos objavio je popis kandidata za predstojeći Kup Konfederacija na kojem nema junaka s europskog prvenstva u Francuskoj Renata Sanchesa i Edera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugal je na EURO-u osvojio prvo mjesto pobijedivši u finalu Francusku 1-0 Ederovim golom, dok je Sanchez bio jedan od igrača koji su obilježili EP.

Međutim, kako se ove sezone nisu previše naigrali u svojim klubovima, Santos ih je prekrižio za predstojeće obaveze portugalske vrste. Aktualnog europskog prvaka prvo očekuje prijateljska utakmica protiv Cipra, zatim ogled protiv Latvije u kvalifikacijama za SP 2018. godine, te nastup na Kupu Konfederacija u Rusiji.

“Eder i Sanchez su igrači koji su obilježili europsko prvenstvo i donijeli neviđenu radost našim navijačima. Međutim, ove sezone nisu igrali previše i zbog toga nisu na popisu. Takav je život,” poručio je Santos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eder je trenutačno član francuskog Lilla i ove sezone zabio je šest golova dok je Sanchez upisao svega 17 nastupa u dresu njemačkog prvaka Bayerna.

Portugal će protiv Cipra igrati 3. lipnja, a šest dana kasnije na rasporedu je utakmica protiv Latvije u skupini B europskih kvalifikacija za SP. Portugalci potom sele u Rusiju gdje ih od 17. lipnja do 2. srpnja očekuje nastup na Kupu Konfederacija. Portugal će igrati u skupini A protiv Meksika (18. lipnja), Rusija (21. lipnja) i Novog Zelanda (24. lipnja).

VRATARI: Rui Patricio (Sporting Lisabon), Beto (Sporting), Jose Sa (Porto)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BRANIČI: Bruno Alves (Cagliari), Cedric Soares (Southampton), Eliseu (Benfica), Nelson Semedo (Benfica), Jose Fonte (West Ham), Luis Neto (Zenit St. Petersburg), Pepe (Real Madrid), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)

VEZNI: Adrien Silva (Sporting), Andre Gomes (Barcelona), Danilo Pereira (Porto), Joao Mario (Intern), Joao Moutinho (Monaco), Pizzi (Benfica), William Carvalho (Sporting Lisbon)

NAPADAČI: Andre Silva (Porto), Bernardo Silva (Monaco), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Gelson Martins (Sporting Lisbon), Ricardo Quaresma (Besiktas), Nani (Valencia)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.