PSG u akciji: Hoće li UEFA suspendirati Neymara i hoće li se veliko finale Lige prvaka igrati bez jednog od najboljih igrača svijeta?

Foto: fah

Prema pisanju svjetskih medija jedan od najboljih nogometaša svijeta u ovom trenutku i prva zvijezda PSG-a, kluba koji se napokon uspio plasirati u svoje prvo finale Lige prvaka, Brazilac Neymar, mogao bi se naći na udaru UEFA-e. Naime, govorimo o mogućoj suspenziji od strane krovne europske nogometne asocijacije, Neymar bi mogao propustiti finale Lige prvaka zbog nevjerojatne gluposti koji je napravio nakon utakmice polufinala protiv Leipziga. Zamijenio je dres s Marcelom Halstenbergom. PSG je slavio vrlo uvjerljivo te je 3:0 pobijedio njemačku momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, da se to dogodilo prije pandemije koronavirusa takva stvar, zamjena dresova, se uopće ne bi mogla tretirati kao glupost, naprotiv, no, nakon što je krenula pandemija UEFA je strogo zabranila razmjenu dresova na završnom turniru nikad čudnije završnice Lige prvaka. Zabrana UEFA-e je uslijedila, naravno, zbog korone, kako bi se koliko toliko ograničilo širenje virusa.  Igrači su, dakle, dobili vrlo precizne upute da ne razmjenjuju dresove, svi su poslušali upute UEFA-e osim Brazilca Neymara, koji i nije poznat po svojoj poslušnosti. Hoće li ga to koštati nastupa u finalu Lige prvaka? Naime, PSG će u finalu Lige prvaka igrati protiv Bayerna ili Lyona. Bavarci su, naravno, u drugom polufinalu, koje se igra večeras, veliki favoriti.

Prema novim pravilima UEFA-e igrači koji zamjene dresove moraju u izolaciju na 12 dana, a kako je finale već za četiri dana Neymar bi vrlo lako mogao iz hotela gledati svoje suigrače u pohodu na europski tron.

”Nogometaši ne smiju razmjenjivati dresove. Nepoštivanje tog pravila može doći do disciplinskih mjera u skladu s Uefinim disciplinskim pravilima”, stoji u pravilima krovne europske organizacije, prenosi portal gol.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, PSG je po prvi puta u svojoj povijesti uspio izboriti finale Lige prvaka, bilo je i vrijeme s obzirom na ogroman novac koji je klub uložio u dovođenje pojačanja. U finalu bi zbog gluposti mogli igrati bez najveće zvijezde, a tada bi njihove šanse protiv, primjerice moćnog Bayerna, bile skromne. Naravno, čelnici PSG-a pokušat će napraviti sve kako bi UEFA-u nagovorili da poštedi Neymara te da ga pusti igrati veliko finale, koje bez obzira na sve neće biti toliko veliko s obzirom da se zbog pandemije koronavirusa igra bez nazočnosti gledatelja, u potpuno promijenjenim okolnostima, koje su sve samo ne nogometne. Neymar inače jako puno donosi Parižanima, zato su ga i platili preko 200 milijuna eura kada su ga dovodili iz Barcelone, njegovim bi izostankom francuski klub izgubio puno prihoda od sponzora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.