Put Lovre Kalinića bio je pun uspona i padova, ali – uspio je!

Foto: fah

Životna priča Lovre Kalinića priča je o usponima i padovima – on je počeo kao stoper te da je na nagovor trenera Solina Nediljka Vrdoljaka ”Zenge” stao među vratnice i to nakon što ga je umalo ubio automobilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vozio sam se zajedno s prijateljem biciklima, mlad, ludi kakvi smo već bili, nismo pazili i ušli smo u križanje bez gledanja. Ja sam prošao, a prijatelja je pokupio automobil koji je vozio naš trener”, rekao je.

Iako je Kalinić napredovao brže od očekivanja, te bio standardan u praktično svim reprezentativnim kategorijama, nikako nije uspijevao postati standardan golman prve momčadi Hajduka.

Tako je prije tri godine iz Hajduka mogao otići bez odštete, jer mu klub nije ispunjavao ugovorne obaveze, a u džepu je imao ponudu Rijeke, koja ga je željela dovesti u svoje redove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sjeo sam s predsjednikom Brbićem i u pet minuta smo sve dogovorili. Rekao sam mu: ”Ili mi dajte priliku da dokažem koliko vrijedim, ili mi dajte papire da odem”. Obećao mi je priliku, a do tada je prema meni bio iskren i pošten i sve što je obećao je i ispunio, tako da nisam dvojio prihvatiti ponudu Rijeke ili ostati na Poljudu”, ispričao je Kalinić.

Tudor mu nije vjerovao, čak je i smijenio njegovog omiljenog trenera Tonćija Gabrića i Lovru gurnuo na klupu. Tek kad je shvatio da mu momčad nezaustavljivo tone, vratio ga je. No, kako je pred kraj prošle sezone Lovre ozlijedio lakat, a Tudor ga nije želio odmah vratiti na gol, propao mu je odlazak na SP u Brazil.

On je zbog propuštenih priprema loše startao i u narednu sezonu kod Burića, no Tonći Gabrić je stao iza njega svojim autoritetom, vratio ga u formu, pa je Lovre oborio rekord s čak 775 minuta bez primljenoga gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko voli Hajduk, dokazao je prije tri mjeseca, kada je produžio ugovor s Hajdukom do ljeta 2021. godine.

“Nisam tip koji će pobjeći bez odštete. Kad jednoga dana odem, želim nešto ostaviti klubu koji mi je dao sve u životu “, kazao je Kalinić, koji je obećanje ispunio – Hajduk će na ime odštete dobiti 2.17 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.