Rafael Nadal uoči polufinala Roland Garrosa protiv Shwartzmana: ”Morat ću pokazati svoj maksimum ako želim pobijediti”

epa08725314 Rafael Nadal of Spain reacts as he plays Jannik Sinner of Italy during their men’s quarter final match during the French Open tennis tournament at Roland ​Garros in Paris, France, 06 October 2020. EPA/JULIEN DE ROSA

Sjajni španjolski tenisač i uz Novaka Đokovića prvi favorit ovogodišnjeg Roland Garrosa, Rafael Nadal, u svom 13. polufinalu pariškog Grand Slama igrat će protiv Argentinca Diega Schwarzmana, koji u posljednje vrijeme doista igra vrhunski tenis. Argentinac je, podsjetimo, u četvrtfinalu nakon maratona i sjajnog tenisa izbacio Austrijanca Dominica Thiema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal je drugi tenisač svijeta, odmah iza srpskog tenisača Đokovića, i najveći je favorit u Parizu između ostaloga i zato što je u bogatoj karijeri čak 12 puta osvajao Roland Garros. Ne zovu Nadala bez razloga kraljem zemlje. Protiv Schwarzmana Nadal vodi 9:1 u međusobnim susretima, no njihov posljednji meč odigran u Rimu otišao je na stranu argentinskog tenisača.

Svjestan je Španjolac da ga u polufinalu čeka težak posao, ako želi u još jedno finale Otvorenog prvenstva Francuske morat će se doista potruditi. Čeka ga zadatak puno teži od onih koje je imao u dosadašnjem dijelu Roland Garrosa.

“Odigrao je nevjerojatan meč protiv jednog od najboljih tenisača svijeta (Dominic Thiem), posebno na ovoj podlozi. Vrlo je siguran u sebe. Igrao je u finalu u Rimu, ovdje stigao do polufinala. U Rimu me je ‘pretukao’. To mu daje samopouzdanje i ja to razumijem”, izjavio je Nadal uoči polufinala protiv Argentinca te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Morat ću pokazati svoj maksimum, svoju igru, ponašati se agresivno, malo drugačije nego u Rimu. Nadam se da ću biti spreman dati sve od sebe jer će se to od mene tražiti…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.