Rakitića napadaju zbog stare izjave o homoseksualcima: ‘Preferiram da gay osobe ne budu u mom životu’

Foto: fah

Jedan od najboljih hrvatskih igrača, standardni veznjak Barcelone, Ivan Rakitić, prošli je tjedan bio pod udarom dijela navijača Barce i španjolskih medija zato što je poslije debakla od Liverpoola u polufinalu Lige prvaka otputovao u Sevillu. Naime, Rakitić je svojedobno s velikim uspjehom branio boje ovog andaluzijskog kluba, a u Sevilli se i slikao sa sinom predsjednika kluba, što je naljutilo dio navijača Barce, koji su i dalje frustrirani zbog načina na koji je njihov klub ispao u polufinalu najjače klupske nogometne lige na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se činilo kako se napokon sve smiruje dio španjolskih medija okomio se na hrvatskog reprezentativca zbog jedne prastare izjave. Naime, radi se o intervjuu iz 2012. godine koji je Rakitić dao za Offside. Tada je hrvatski veznjak prokomentirao kaznu FIFA-e predsjedniku HNS-a zbog komentara na račun homoseksualaca.

“Poštujem homoseksualce, ali ne želim te ljude u svlačionici. Ne bih napustio klub zbog toga jer jednako poštujem homoseksualce kao i crnce, debele ljude ili patuljke, ali ako je moguće, preferiram da gay osobe ne budu u mom životu”, kazao je Rakitić te je navukao bijes dijela ”hrvatskih” i španjolskih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.