Raspada li se regionalna košarkaška liga, šokantni dopis u ponoć? ‘Laku noć ABA ligo, prevaren sam i izigran’

Foto: fah

Kako prenosi regionalni Sportklub Skupština bespotrebne regionalne košarkaške ABA lige bila je zakazana za petak u deset sati, no neće se održati, sadašnji predsjednik ABA lige poslao je dopis svim klubovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopis koji je poslao Domagoj Čavlović klubovima prenosimo u cijelosti. Inače Čavlović je direktor Cibone, a poručio je kako sazivanje Skupštine nema smisla jer nema najava niti konsenzusa za donošenje odluka neophodnih da krene natjecanje.

”Poštovani svi, u najboljoj namjeri i uz puno razgovora s pojedinim klubovima koji su me uvjeravali kako sazivanje Skupštine ima smisla, to sam uz odobravanje svih i napravio uz napomenu da je sazvana u kratkom roku i da vrijedi ukoliko se svi slažu sa sazivanjem.
Nakon pojedinih dopisa, jasno je kako se nastavlja s ucjenama od strane nekih te da sam ja osobno kao predstavnik KK Cibona prevaren i izigran obećanjima koje sam dobio, da je svima prvenstveno u interesu da liga krene i da svi želimo igrati. Bez dizanja iznad osobnih interesa i sagledavanja šire slike, što bi trebalo biti opstanak lige po svaku cijenu, nema smisla ni sutrašnja Skupština kao ni što dosadašnji sastanci nisu urodili plodom. Zbog svega navedenog, smatram da sutrašnja Skupština nije potrebna. Laku noć svima i laku noć ABA ligo”,  navodi se u dopisu koji je proslijedio Čavlović, a koji je inače jedan od najvećih zagovornika regionalne košarkaške lige.

Kako smo već u više puta pisali, regionalna košarkaška liga, u kojoj je Hrvatska u regiji sa Srbijom, BiH, Slovenijom, Makedonijom, Crnom Gorom, ali nije s Italijom, Mađarskom, Austrijom ili Slovačkom te Češkom, traje već gotovo dva desetljeća, koliko i propadanje hrvatske košarke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska košarkaška reprezentacija od Olimpijskih igara u Riju 2016. nije napravila ništa, baš ništa, a i to je u posljednjih dvadesetak godina bio tek bljesak, bez prave oluje. Imali smo još jedan bljesak na Europskom prvenstvu 2013. , kada smo igrali polufinale, i to je sve.

Da ne govorimo o klubovima, hrvatski klubovi su devedesetih igrali zapaženu ulogu u Euroligi, gdje su oni danas? Tajkun Tedeschi je s Cedevitom pobjegao u Sloveniju. Gdje je KK Zagreb, gdje su Zadar, Šibenik, gdje je Split, Zrinjevac? A tek Cibona?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.