Raspala se tzv. Superliga, Perez ne odustaje, a čelnik Juventusa daje nevjerojatne izjave o ‘krvavom paktu’

Split,11.09.2018 - konferencija za novinare ECA (European Club Association) u povodu Glavne skupštine ECA koja se održava u splitskom hotelu La Meridien Lav.Na slici Andrea Agnell. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

Kako se i očekivalo šest engleskih klubova povuklo se, barem zasad, iz projekta koji je imao za cilj formiranje europske Superlige po ideji predsjednika Reala Florentina Pereza. Naravno, liga je suspendirana, no spomenuti projekt i dalje će živjeti u glavama onih kojima je prvenstveni cilj zaraditi od nogometa, iako je izvjesno da Perez start tzv. Superlige neće dočekati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City, Chelsea, Manchester United, Liverpool, Tottenham i Arsenal, dakle, i službeno su objavii kako se povlače iz tzv. Superlige, nakon čega je liga suspendirana, kreatori ovog natjecanja i sami su to potvrdili.  Objavljeno je priopćenje u kojem tvrde da se trenutni model europskog nogometa mora promijeniti te da će razmotriti dalje korake glede preoblikovanja ovog projekta.

“Europska Superliga uvjerena je da se trenutni status quo europskog nogometa mora promijeniti”, naveli su na početku priopćenja čelnici tzv. Superlige, a onda su nastavili zapravo u istom tonu.

“Predložili smo novo europsko natjecanje jer postojeći sustav ne funkcionira. Cilj našeg prijedloga je stvaranje resursa i stabilnosti za kompletnu nogometnu piramidu, uključujući pomoć u prevladavanju financijskih poteškoća koje je doživjela cijela nogometna zajednica kao rezultat pandemije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč istupanju engleskih klubova, koji su prisiljeni da donesu takve odluke zbog pritisaka na njih, uvjereni smo da je naš prijedlog u potpunosti usklađen s europskim propisima i zakonima, što je danas pokazala sudska presuda da se zaštiti Superliga od treće strane.

S obzirom na trenutne okolnosti, razmotrit ćemo najprikladnije korake za preoblikovanje projekta, imajući na umu naše ciljeve da navijačima ponudimo najbolje moguće iskustvo, istovremeno povećavajući isplate za cijelu nogometnu zajednicu”.

Kako smo već pisali, uz šest engleskih klubova iz projekta su se navodno još sinoć odlučili povući talijanski klubovi  Inter i Milan, spominje se i da je Atletico razmatrao isto, dok su Real Madrid, Juventus i Barcelona ostali pri odluci o kreiranju tzv. Superlige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, predsjednik Florentino Perez, koji je inače idejni kreator ovog cirkusa, nema namjeru odustati, iako je svjestan da to neće ići tako lako kako je zamislio. Navodno ima podršku Andree Agnellija, čelnika Juventusa, kluba koji u Ligi prvaka nema nikakve šanse jer već godinama ispada prije završnice, a ove ih je sezone izbacio Porto već u osmini finala.

“Postoji krvavi pakt između naših klubova. Nastavljamo. Može li projekt uspjeti? Da, ima stopostotne šanse da uspije”, poručio je Agnelli uoči sinoćnjeg kolapsa tzv. Superlige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.