Rasprodaja ili ne? ‘Igrati u Dinamu danas znači puno, nema potrebe da sve prodaju na ljeto’

Foto: fah

Sjajne igre Dinama ove sezone u Europskoj ligi, nesretno ispadanje od Benfice, nisu mogle proći nezapaženo. Dinamovi igrači danas su na cijeni. Traži ih pola Europe, što je na neki način nesreća koliko i sreća za Dinamo i za navijače hrvatskog prvaka. Nesreća u tome jer će biti se teško oduprijeti navali raznih menadžera koji se već ”motaju” oko Maksimira, Dinamo, nažalost, ne može ponuditi igračima u financijskom smislu ono što im nude bogati europski velikani. Postoji stvarna opasnost od raspada momčadi koja ove sezone funkcionira kako na terenu tako i izvan njega u pravom smislu – kao momčad, zasluga je to, dakako, i trenera Nenada Bjelice. Prvi na meti je trenutno najbolji igrač hrvatskog prvaka Katalonac Dani Olmo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati nogometni menadžer, Marko Naletilić, tvrdi da ‘‘Dinamo ima puno igrača koji će otići za velik novac…” Iako je, naravno, pozitivno kada se za hrvatske igrače zanimaju bogati, jaki europski kubovi ipak ne vjerujemo da će riječi Naletilića biti glazba za uši navijača Dinama. Naime, Dinamo može i ponoviti, a protiv Benfice smo vidjeli da i može i puno više od toga, ovosezonski europski uspjeh. Zašto onda prodavati? Da, istina, postoji rizik od ozljeda, može puno toga poći krivo, no, to je sport, tko ne riskira…

”Očekujem da Nikola Moro sljedeće sezone napravi sjajan transfer, pa Petković, Šunjić, Gojak… A sljedeća velika zvijezda koja će otići za velik novac je Lovro Majer”, kazao je Naletilić za portal 24 sata. Dinamo je postao europski hit, tvrdi to Naletilić i dodaje:

”Nema potrebe da ih sve prodaju na ljeto. Dinamo u Europi ima velik ugled, igrati u Dinamu danas na eurotržištu znači puno, to je garancija kvalitete. Pa Olmo je u Dinamo stigao iz Barce! Mi smo viceprvaci svijeta i apsolutni fenomeni…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema doista potrebe, međutim, ako Dinamo proda Olma i još jednog igrača dovoljno je i to da više ne bude ista momčad, a onda bi europski rezultati mogli ispaštati.

Može li Olmo nadmašiti rekord Marka Pjace. koji je za Dinamo otišao za 23 milijuna eura? Navodno bi Olma Dinamo mogao prodati za 30 milijuna?

”E, sad, hoće li srušiti Pjacin transfer ovisi o okolnostima. Pjaca je bio A reprezentativac, a na Euru 2016. bio je najupadljiviji mladi igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema dvojbe da je Olmo odigrao sjajnu sezonu i da će biti pozvan i u A reprezentaciju, ali trenutačno igra za mladu. Da isti ovakav Olmo igra u nekoj važnijoj ligi, sigurno bi vrijedio 30 milijuna eura. Njega treba prodati kada dođe optimalno vrijeme, kad cijena više neće rasti nego samo padati. Sigurno je da će netko srušiti Pjacin rekordni transfer, kao što je Pjaca srušio Modrićev”, smatra Marko Naletilić, koji je prokomentirao i lošiju igru Gojaka u Lisabonu, ne samo da je promašio ”mrtvu šansu” i tako omogućio Benfici prolaz u četvrtfinale nego nije bio na razini nekih ranijih utakmica.

Može li to utjecati na njegovu cijenu?

”Gojak će napraviti dobar transfer. E sad, neće to utjecati jer svakome se dogodi da odigra loše. Znam da Gojaka prate, puno je pokazao. Ali teško je govoriti o cijenu. Nakon prodaje Neymara u PSG rekao sam da je stiglo vrijeme kad će se puno toga promijeniti, da je došlo vrijeme gdje su igrači debelo preplaćeni. Cijena i kvaliteta više nisu toliko blizu. Primjerice, Coutinho je plaćen 120 milijuna eura, a sigurno bi svatko od vas mogao nabrojati pet boljih igrača”, poručio je Naletilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.