Raste broj ruskih sportaša pod dopingom – olimpijska pobjednica Ana Čičerova pozitivna

Foto: fah

Olimpijska prvakinja iz Londona i skakačica uvis Ana Čičerova jedna je od 31 sportaša i sportašica koji su bili pozitivni na olimpijskom doping testu iz Pekinga 2008! Njen trener Jevgenij Zagorulko danas je to izjavio za rusku agenciju TASS.
Navodno se radi o naprednijim tehnologijama za pronalazak dopinga u krvi sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Prije tri dana Ana je dobila obavijest kako je njezin uzorak s Igara u Pekingu nakon revizije proglašen pozitivnim. To je jedino što zasad znamo i možemo reći, ostalo će biti tek protvrđeno“, izjavio je njen trener.

To je već ukupno 31 osoba kojoj bi moglo biti zabranjeno nastupati na OI u Rio de Janeiru nakon novih testova sa davnih Olimpijskih igara u Pekingu. Oni dolaze iz 12 zemalja i 6 sportova, ali znakovito je da je veliki dio njih iz Rusije.

Ipak, prisjećajući se davne politizacije Olimpijskih igara kada je velik broj zemalja bojkotirao OI 1980. u Moskvi zbog ruske invazije na Afganistan, pitamo se ima li ipak ovo pomalo veze sa aktualnom političkom situacijom u Rusiji, umiješanosti Rusije u sukobe u Ukrajini i Siriji, te njezinom opiranju američkoj globalnoj politici. Ili, je ipak samo u pitanju sport?
Vidjet ćemo u budućnosti, jer se tek čeka 250 nalaza sa prošlih OI u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.