Razočarani Otto Barić teškim porazom mladih Vatrenih na startu Eura: ‘Pričalo se puno o mladima, budućnosti, ali tu stvarno nema ništa’

Foto. fah

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Otto Barić, koji je Vatrene vodio na Europskom prvenstvu 2004. a Hrvatsku je preuzeo poslije smjene Mirka Jozića, komentirao je teški poraz mladih Vatrenih na Europskom prvenstvu. Iskusni trener bio je vrlo jasan, neki bi rekli i brutalan. Ipak, s 85 na leđima Otto ima što za reći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Puno se pričalo o mladima, o toj našoj budućnosti, ali tu stvarno nema ništa… Žao mi je, jako mi je žao. Neshvatljivo mi je da netko može tako odigrati. Gledam malog Sosu, pa on je bio bolji igrač prije dvije godine nego sad. U dvije godine nije napravio niti jedan korak naprijed. Ali, evo, već sam vam dovoljno rekao…”, rekao je Barić, prenosi portal 24 sata.

Barić je razočaran nakon poraza, kojeg nitko nije očekivao i koji je vjerojatno Hrvatsku izbacio iz svih kombinacija za drugu fazu turnira. Očekivalo se, naime, da bi Vatreni mogli do pobjede protiv Rumunja, a onda se s dvije velesile, Francuskom i Engleskom, ”potući” za prvo mjesto u grupi. Sve se izjalovilo već na startu.

‘ Ne mogu shvatiti da se nakon 15 minuta naša igra tako raspadne, da igrači izgube glavu i da se više ne zna tko što igra. Onda zabijemo gol, pa se kao fol ponadamo da možemo dobiti utakmicu. A onda dobijemo jednu ćušku, pa drugu…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otto je komentirao i tvrdnje kapetana Alena Halilovića, koji je nakon poraza rekao kako je sve izgledalo grozno. I doista…

”Čitao sam što je rekao. Ako mu nije jasno da se nogomet ne igra samo prema naprijed, onda nema smisla bilo što pričati. Pa po toj njegovoj strani je bilo toliko prostora… U nogometu mora biti odgovornosti, a ovo je bilo sve samo ne odgovorno. Znate kaj, već sam dosta rekao. Rođendan mi je i ajmo pričati o nečemu lijepom, ovo je bilo nešto toliko ružno da… Ma prije 50 godina se igralo modernije i bolje nego što smo mi igrali protiv Rumunjske. Nemojte se ljutiti, ali tužan sam kad o tome pričam…”, poručio je Otto Barić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.