Reakcije hrvatskih predstavnika nakon ždrijeba: Svi mogu proći, Dinamo ipak imao najviše sreće!

Foto: Twitter

Hrvatski klubovi saznali su protivnike u play-offu europskih kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo i Mario Cvitanović

“Moram reći da maksimalno resprektiram protivnika, ali trebamo gledati sebe i biti što bolji da bi nama bilo lakše”, prokomentirao je trener Dinama Mario Cvitanović ždrijeb za doigravanje Europa lige u kojem je njegova momčad izvukla albanski Skenderbeu.

“Moram reći da maksimalno respektiram protivnika. Radi se o klubu koji je već dugi niz godina prvak Albanije. Izbacili su Mladu Boleslav, to znači da se radi o kvalitetnoj ekipi. Naravno da trebamo respektirati i cijeniti sve, ali trebamo gledati sebe i biti što bolji da bi nama bilo lakše”, izjavio je za Dinamov službeni internetski portal Mario Cvitanović pod čijim je vodstvom momčad prošla norveški Odd u 3. pretkolu Europa lige, a u tri prvenstvena kola ostvarila dvije pobjede i remizirala na gostovanju u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je prije dvije godine pod vodstvom trenera Zorana Mamića u dvije utakmice nadigrao Skenderbeu s ukupnih 6-2 i na taj način izborio mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka, a dojam je da će hrvatski doprvak i u ove utakmice ući kao favorit.

“Neću govoriti o favoritima, s obzirom na to da nisam gledao kakvi su oni. Razmišljam samo o nama i o tome da mi budemo bolji. Igrali smo protiv njih prije dvije godine i prošli smo ih. Međutim, dvije godine puno znače u nogometu i sigurno da su se ekipe dosta promijenile. Usporedbe u tom smjeru su deplasirane”, izjavio je Cvitanović.

Dinamo će 17. kolovoza ugostiti Skenderbeu na Maksimiru u prvoj utakmici, a uzvrat će biti odigran 24. kolovoza u Elbasanu, gdje je Dinamo prije dvije godine slavio sa 2-1, no tada je to bio prvi dvoboj, dok je u maksimirskom uzvratu bilo 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka protiv Olympiakosa

Zamjenik sportskog direktora hrvatskog nogometnog prvaka Rijeke Ivan Mance izjavio je kako Olympiakos jak suparnik, ali kako vjeruje da njegova momčad može izboriti prolazak u Ligu prvaka.

“Izvukli smo jakog protivnika, jednu od najtrofejnijih momčadi u Europi. U svakom slučaju respektiramo suparnika, ali ne bojimo se nikoga i vjerujemo u našu ekipu na čelu s trenerom Matjažom Kekom koja je u već nekoliko navrata stvari koje su izgledale nemoguće pretvorili u moguće”, rekao je Mance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olympiakos je osvojio naslov grčkog prvaka u posljednjih sedam sezona, odnosno u 12 od posljednjih 13 prvenstava.

“Olympiakos je jak protivnik, ali sve momčadi u kvalifikacijama Lige prvaka imaju kvalitetu i nikoga se ne smije podcijeniti. Respektiramo Olympiakos kao što bismo respektirali svakog drugog protivnika. Liga prvaka je najkvalitetnije klupsko natjecanje na svijetu i logično je da ako želimo igrati u njemu moramo pobjeđivati jake momčadi. Preostala nam je još jedna stepenica na putu prema Ligi prvaka i napravit ćemo sve da ostvarimo taj uspjeh”, zaključio je Mance.

Prva utakmica na rasporedu je 16. kolovoza u Pireju, a uzvrat 22. kolovoza u Rijeci.

Europski nogometni savez (UEFA) odredio je da će prva utakmica doigravanja za Ligu prvaka između Olympiacosa i Rijeke biti odigrana u srijedu, 16. kolovoza, s početkom u 20.45 sati na stadionu Georgios Karaiskakis u Pireju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni dvoboj bit će odigran u utorak, 22. kolovoza, na stadionu HNK Rijeka na Rujevici.

Raspored prvih utakmica doigravanja za Ligu prvaka

Utorak, 15. kolovoza

Qarabag – Kopenhagen

Sporting Lisabon – FCSB

Hoffenheim – Liverpool

Young Boys – CSKA Moskva

APOEL – Slavia Prag

Srijeda, 16. kolovoza

Olympiacos – RIJEKA

Napoli – Nica

Istanbul Bašakšehir – Sevilla

Hapoel Beer-Sheva – Maribor

Celtic – Astana

Raspored uzvratnih utakmica doigravanja za Ligu prvaka

Utorak, 22. kolovoza

RIJEKA – Olympiacos

Astana – Celtic

Maribor – Hapoel Beer-Sheva

Nica – Napoli

Sevilla – Istanbul Bašakšehir

Srijeda, 23. kolovoza

Slavia Prag – APOEL

Kopenhagen – Qarabag

FCSB – Sporting Lisabon

Liverpool – Hoffenheim

CSKA Moskva – Young Boys

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.