Reakcije nakon velike pobjede i sjajne igre hrvatske reprezentacije protiv Turske

epa08846746 Zeljko Sakic (front-R), Mateo Dreznjak (L) and Pavle Marcinkovic (back-R) of Croatia in action against Shane Larkin (C) of Turkey during the FIBA Eurobasket 2022 qualifier group D match between Croatia and Turkey at Sinan Erdem Arena in Istanbul, Turkey, 27 November 2020. EPA/ERDEM SAHIN

Hrvatska košarkaška reprezentacija bez NBA zvijezda, pa tako i bez ”umornog” Marija Hezonje, deklasirala je danas reprezentaciju Turske (79-62), treća je to pobjeda hrvatske košarkaške reprezentacije u kvalifikacijama za Eurobasket 2022. Ovom pobjedom Hrvatska je praktički osigurala plasman na Europsko prvenstvo, Više od toga raduje igra naše reprezentacije, a Miro Bilan definitivno je odigrao najbolju utakmicu za Hrvatsku u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Situacija je sada idealna za nas, s pobjedom nad Švedskom i matematički možemo osigurati prolazak. Danas smo odigrali stvarno dobro, kontrolirali rezultat. Sjajno smo otvorili, Turci se nisu adaptirali na našu igru”, rekao je nakon velike pobjede i glavni akter te pobjede Miro Bilan.

Turska ispod koša ništa nije mogla Hrvatskoj, koja je imala Bilana, ali i cijela naša košarkaška reprezentacija odigrala je odlično, koja je u tri utakmice primila u prosjeku – 59 koševa!

”Napravili smo ono što smo željeli, ovo je prava momčad s velikim “m”, koja uživa zajedno i zato tako igra. Prvu smo četvrtinu odigrali iz snova, ali moramo malo poraditi na obrambenom skoku jer u njemu se moraju uključiti i vanjski igrači”, rekao je izbornik Veljko Mršić, koji je priliku prvi put dao debitantu Roku Prkačinu, koji je za 15 minuta ubacio šest koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘U prvom je poluvremenu bio baš dobar. U drugom se vidjelo da je još malo zelen u nekim situacijama, ali greške koje je radio radili su i neki iskusniji. Puno je još rada pred njim, velik je potencijal od kojeg puno očekujemo i ovo mu mora biti poticaj za još više rada”, poručio je Mršić, prenosi portal 24 sata.

Hrvatskoj Europsko prvenstvo može pobjeći samo u nekom nevjerojatnom scenariju, u koji malo tko vjeruje, dovoljna će za plasman biti pobjeda protiv Švedske u nedjelju (18:00). Šveđani su danas izgubili od Nizozemske 76-78, a mi ih u veljači dobili 72-56.

”Imaju kvalitetu i ako se opustimo, možemo imati problema. Ali siguran sam da se ova momčad neće opustiti. Mislim, impozantno je da smo primili 56 od Švedske, 59 od Nizozemske i sada 62 od Turske s Larkinom koji je možda najbolji napadač u Europi”, zaključio je Mršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Šakić otvorio je dvicom i tricom, a onda stavio dvije sa sirenom, ta druga bila je skoro s centra…

”Imao sam dva-tri teška šuta. U ovoj utakmici sam ih pogodio i zato sam sretan. Sretan sam zbog suigrača i vodstva jer smo dokazali da smo odlična momčad i da možemo učiniti velike stvari u budućnosti. Mislim da je prvo poluvrijeme bilo jedno od najboljih koje smo odigrali u ovim kvalifikacijama, nismo im dali da se razigraju. U drugom poluvremenu je Turska zaigrala čvršće, mnogo bolje u obrani, ali na kraju je presudio taj naš timski duh koji nas krasi već godinu dana. I imali smo Miru (Bilana), najboljeg igrača na terenu. Ovo nije naš limit. Nadam se da u budućnosti možemo napraviti nešto veliko”, kazao je Šakić.

Na kraju je ponešto kazao i debitant i od jučer punoljetni Roko Prkačin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Žao mi je što nisam mogao proslaviti rođendan sa svojim prijateljima, ali ovo je još bolji način. Torta je bila fina, ali ova pobjeda sa 17 razlike još je bolja.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.