Renking karijere Marina Čilića, ispred Federera i Nadala: Osvajanjem Davis Cupa zaključiti fantastičnu sezonu

Foto: Twitter

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić po prvi puta je u bogatoj karijeri svladao srpskog tenisača Novaka Đokovića. U četvrtfinalu Pariza Marin je slavio s 2:0 u setovima, naravno, s obzirom na formu teško će se  zadovoljiti polufinalom, iako je i to veliki rezultat. U polufinalu Pariza Marina čeka Amerkanac John Isner, s kojim Čilić ima pozitivni skor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon turnira, dakle, da u Parizu ne napravi više ništa, Čilić će zauzeti najmanje sedmo mjesto na ATP ljestvici, što je, dakako, njegov najbolji rejting u karijeri. No, ukoliko svlada Isnera u polufinalu bit će 6. na ATP-u već u ponedjeljak.

Što bi bilo, kad bi bilo, odnosno, ako bi Marin osvojio Pariz, nećemo nagađati, daleko je finale. Prema najnovijoj ljestvici Marin se nalazi ispred legendarnog Rogera Federera, nego i ispred Rafaela Nadala, koji je pao na osmo mjesto ATP ljestvice, dok je veliki Federer tek 16. Ni Feder ni Nadal neće nastupiti na Mastersu u Londonu.

Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona

Marin Čilić će s 28 godina na leđima po drugi puta sudjelovati na završnom Masters turniru, ovog puta u Londonu koji će se igrati od 13. do 20. studenog, a nakon toga ga od 25. do 27. studenog čeka s Hrvatskom finale Davis Cupa protiv Argentine u Zagrebu. Osvajanjem Davis Cupa Marin bi mogao slavodobitno zaključiti najbolju i najuspješniju sezonu u karijeri, uspješniju čak i od 2014. godine kada je uzeo US Open pobjedom protiv Nishikorija u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.