Reprezentativne akcije: Opravdani razlozi Alena Halilovića!

Foto: fah

Mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović nije se pojavio na okupljanju mlade U21 reprezentacije danas u Zagrebu uoči početka priprema za kvalifikacijsku utakmicu sa Švedskom. Sportska javnost je odmah počela postavljati pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se u prvi mah spekuliralo da je razlog tome nezadovoljstvo jer nije nedavno pozvan na Europsko prvenstvo u Francuskoj tome ipak nije tako. Drugim riječima, razlog je opravdan. “Ispričnicu” Alenu Haliloviću poslao je njegov novi klub, HSV. “Alen treba vrijeme za prilagodbu na novu sredinu te se moli za razumijevanje…”, otprilike je poruka iz Njemačke. Ipak, kako to da prilagodbu ne treba Marko Rog koji je nedavno potpisao za Napoli?

Poziv Haliloviću uputio je Izbornik mlade vrste Nenad Gračan, nakon što se igrač nije pojavio tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak preko medija je upozorio Alena Halilovića: “Nadam se da će se pojaviti jer će u suprotnom sebi napraviti najveću štetu”.  Vrlo brzo nakon toga bilo je jasno što se u stvari dogodilo.

Naime, stigla je potvrda iz HNS-a: ” Iz Alenovog kluba Hamburger SV-a stigla su dva dopisa, jedan od samoga Halilovića, a jedan od Jurgena Ahlerta, team managera, u kojima mole za razumijevanje te pojašnjavaju kako Haliloviću treba vremena za prilagodbu u novu sredinu te su ga stoga željeli zadržati u Njemačkoj. Navedene argumente smo prihvatili, a Halilović će u narednim okupljanjima biti u sastavu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo na činjenicu da izbornik Vatrenih Ante Čačić prije nekoliko mjeseci Halilovića nije uvrstio na popis onih igrača koji idu na Europsko nogometno prvenstvo u Francusku, iako Halilović nije pretjerano komentirao potez izbornika bilo je vidljivo da je nezadovoljan, što se vidjelo iz riječi njegovog menadžera. Alen je inače poznat po nekim čudnim izjavama, između ostalih sa 17 godina rekao je da je prerastao Dinamo, što nije baš dobro primljeno kod navijača.

“Žao nam je što nema Halilovića. Nisam s njim imao kontakte posljednjih dana. Znam da je bio u kontaktu s tehničkim direktorom i da su postojale naznake da možda neće biti ovdje. Ne znam radi li se o njegovoj ljutnji ili možda ozljedi. Glupo mi je samo ovako nagađati. Dosad s njim nije bilo nikakvih problema, redovito je igrao i ponašao se perfektno”, rekao je jutros na tiskovnoj konferenciji izbornik Gračan, nekadašnji sjajni nogometaš Rijeke, kome je teška ozljeda naprasno zaustavila veliku karijeru. Spomenimo kako je Gračan rekao će se njegovoj reprezentaciji pred Švedsku priključiti Marko Rog, Ante Ćorić i Tin Jedvaj.

Podsjetimo, utakmica Švedskom je na rasporedu ovoga četvrtka, 1. rujna, u Koprivnici nakon čega mlade očekuje gostujući dvoboj s Gruzijom, 6. rujna, u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaz na susret protiv Švedske u Koprivnici, dobra vijest za navijače, je besplatan.

Na okupljanju Hrvatske U-21 pojavili su se: Dominik Livaković (Dinamo), Karlo Bartolec (Nordsjaelland), Antonio Milić (Oostende), Dino Perić (Lokomotiva), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg), Filip Benković (Dinamo), Josip Brekalo (Wolfsburg), Stipe Perica (Udinese), Domagoj Pavičić (Dinamo), Ivan Fiolić (Lokomotiva), Josip Posavec (Palermo), Petar Bočkaj (Lokomotiva), Luka Capan (Lokomotiva), Filip Krovinović (Rio Ave), Mirko Marić (Lokomotiva), Nikola Vlašić (Hajduk), Fran Tudor (Hajduk) i Ivan Brkić (Istra 1961).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.