Riječi utjehe, riječi prkosa, narodnog tribuna od hajdučkog baluna Pavasović Viskovića

Split, 25.07.2021. Utakmica 2. kola Prve HNL Hajduk - Osijek. Na slici Ljubo Pavasovic Viskovic. foto HINA/ Mario STRMOTIC/ ms

I dok Hajduk polako tone, pada na ljestvici HNL-a te se ruše iluzije o naslovu prvaka dio splitskih novinara nastavlja s podrškom priči koja se pokazala potpuno promašenom. I tako već trinaest – četrnaest godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je porazom od Lokomotive na Poljudu prije nekoliko dana još jednom izgubio korak s trenutnim liderom prvenstva HNK Rijekom. Splićani zaostaju četiri boda devet kola prije kraja.

Riječi utjehe, riječi prkosa…

Kad zapne, kad se posustane i kad su ideali, koji su, naravno, ”vječni”, jedino što vam preostaje riječi utjehe za Hajduk stižu od uglednog odvjetnika, sad već i smjernog nogometnog analitičara, navijača i narodnog tribuna od hajdučkog baluna Ljube Pavasovića Viskovića. Teorije zavjere očito su danas na dobroj cijeni, a ima onih koji ih žele kupiti, što ne znači kako ponekad nisu istinite.

Jedan od “pričopričalica” na ovogodišnjem izdanju Pričigina bit će Ljubo Pavasović Visković. Uz Gorana Antonijevića, Đordanu Barbarić, Sonju Dvornik, Magdalenu Mrčela i Matu Prlića, pred “dirigentskom palicom” Tatjane Radmilo progovorit će o Hajduku. Večer se zove “Cili Split poludi”, jer tako i je kada se o ljubljenom klubu progovara, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, nema se tome što dodati, pogotovo ako tako zbori Slobodna Dalmacija, tolerantni ljudi od ugleda. Ako je tko sumnjao bio je, dakako, u krivu.

Međutim pustimo sad Pričigin, koji je legendarnim postao tek kad je na njemu svoje najbolje besjede imao pristojni, uglađeni te tolerantni Boris Dežulović. Boris se, podsjetimo, proslavio svojim pijetetom prema Vukovaru.

> Za promašena obećanja i za višegodišnju kalvariju Hajduka odgovoran je i dio splitskih novinara

Vratimo se na Pavasović Viskovića, koji kad govori o nogometu nema sumnje zna što govori. Svi stanu mirno, slušaju, a trebali bi to učiniti i najugledniji hrvatski treneri, uključujući i Zlatka Dalića. Uostalom, ako biti ugledni odvjetnik i biti ugledni trener nije slično, ili čak isto, što je onda uopće slično?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Dinamo me ne zanima, a ne volim da oni zabadaju nos u naša, hajdučka posla”, rekao je, odnosno otvorio se, za Slobodnu Dalmaciju Ljubo Pavasović Visković. Teško da će se novoustoličeni  Velimir Zajec oporaviti od ovog udarca koji je Dinamu zadao ugledni odvjetnik, u funkciji navijača Hajduka i narodnog tribuna od splitskog baluna. Kad smo kod Dinama i Hajduka oba hrvatska nogometna velikana, s obzirom na situaciju na Rujevici i s obzirom kako Rijeka igra, mogla bi ostati praznih ruku. Tako se dogodi kad previše zavirujete u tuđe dvorište.

Uspjesi u posljednjih 13 godina

Inače, Ljubo Pavasović Visković bivši je predsjednik NO Hajduka te je zapravo dio priče koja je u Hajduku prisutna već 13 godina. Sve je krenulo od narodnog modela, od Našeg Hajduka i proljeća koja u Hrvatskoj samo što  nisu stigla. I tako dolaze, a nikako da stignu, već 13 godina. Sve je, dakako, počelo 2011. godine. Te godine Hajduk je proslavio svoj stoti rođendan.

” Hajduk je članski klub i samo članovi sa svih Hajdukovih tribina su ti koji mogu birati Nadzorni odbor Kluba”, neka vrsta gesla je pod kojim je rođena udruga Naš Hajduk te je uspostavljen novi upravljački model kultnog hrvatskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tih 13 godina ne tako davno najtrofejniji hrvatski klub osvojio je tri Kupa Hrvatske. Niti jednom od tih 13 godina ”Bili” nisu igrali grupnu fazu europskih kupova. No, nebitno, ”Hajduk je bio i ostat će dite puka”, kako je svojedobno rekao Pavasović Visković.  Prije ili poslije ”dite” mora odrasti. Za Hajduk bi bilo dobro kad bi to bilo što prije, jer kad dite odraste, postane punoljetno, neke stvari i samo shvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.