Rijeka nikad bliže u povijesti naslovu prvaka Hrvatske, osim možda 1999.?

Foto: fah

Iako je bijeli prekrivač odavno zameo Hrvatsku, i ne posustaje, već se uvelike razgovara o nastavku nogometnog prvenstva, Prve Hrvatske nogometne lige. Vodeća Rijeka traži način kako zadržati šest bodova prednosti ispred aktualnog prvaka Dinama, dok se klub iz Maksimra pojačava ne bi li nadoknadio zaostatak od šest bodova. Pravi primjer je dovođenje Sammira, koji se vratio u klub s kojim je u hrvatskim okvirima osvojio sve što se moglo osvojiti i najavio novo slavlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka također pokušava uzvratiti te se u javnosti spominje jedan pomalo fantastični transfer, naime, navodno klub s Rujevice želi angažirati igrača Boltona, koji u zadnjoj sezoni na Anfieldu, dakle, u Liverpoolu, nije mogao doći do izražaja zbog velikih zvijezda poput Luisa Suareza, Dirka Kuyta i Andyja Carrolla. N’Gog je otišao u Bolton jer nije želio sjediti na klupi, pa makar to bila klupa tako velikog kluba kao što je to Liverpool. S nekoliko riječi potencijalno pojačanje Rijeke komentirao je i bivši hrvatski reorezentativac Ivan Klasnić, koji je posebno naglasio da je zapravo N’Gog igrač kakve treneri vole, napadač koji više voli u napad doći iz drugog plana, drugim riječima, nije klasični igrač šesnaestarca.   Klasinić smatra da bi dolaskom N’Goga Rijeka pokazala da misli zaista ozbiljno pomrsiti račune Dinamu i po prvi put osvojiti naslov prvaka. Nema sumnje da su u Rijeci zabrinuti dolaskom Sammira u Dinamo, iako su možda konobari na obali i kontinentu presretni.

Nikad ranije u svojoj povijesti, osim možda 1999., Rijeka nije bila blizu naslova, prilika je to koja bi se morala iskoristiti, svjesni su toga i čelnici hrvatskog jesenskog prvaka. Međutim, s obzirom na činjenicu da hrvatski klubovi ne mogu ravnopravno sudjelovati u utrci s engleskim klubovima i ostalim klubovima najjačih europskih nogometnih liga, naravno, zbog nepovoljne financijske situacije, teško je vjerovati da samo jedan igrač, samo jedno pojačanje, toliko promijenilo odnos snaga u HNL-u da drugi ne bi imali nikakve šanse. Nije to ni Sammir u Dinamu, samo Sammir, bez nekih promjena, neće biti dovoljan kako bi se prestigla Rijeka, koju vodi jedan sjajan trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.