Rijeka pobjedom protiv Dinama osvojila Super kup i najavila oštru borbu u prvenstvu

Nogometaši Rijeke posve su zasluženo osvojili Super kup, trofej kojim se označava početak nove sezone u dvoboju pobjednika prvenstva i Kupa. Rijeka je, dakle, nadvisila Dinamo s 2-1 (1-1) na fino, s nekoliko tisuća gledatelja, popunjenoj Kantridi i potvrdila novu istinu našeg nogometa. Rijeka postaje ozbiljan suparnik kud i kamo bogatijem i moćnijem Dinamu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dobroj utakmici Dinamo je također pokazao svoje adute i za očekivati je da ćemo u nastupajućem prvenstvu gledati dramatične i zanimljive oglede ovih klubova.

Rijeka je povela već u 11. minuti pogotkom Samardžića koji se odlično snašao nakon slobodnog udarca Brezovca kojeg nije uspio ukrotiti novi Dinamov vratar, Portugalac Eduardo.

Dinamo je krenuo žestoko po izjednačenje koje je dosegao pet minuta prije odlaska na odmor. Glavom je postigao zgoditak Sigalo nakon dobrog ubačaja Machada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu prigodu za vodstvo imao je u nastavku Dinamo, nakon što je vratar Vargić sjajno obranio pokušaj Antolića, Pjaca je tukao glavom, no lopta je pogodila vratnicu. Po starom nogometnom pravilu uslijedila je kazna. Jer, kad ne zabiješ – primiš gol. Tako je do gola došla prva Rijeka, na asistenciju Krstanovića za 2-1 Rijeke zabio je Moises.

Rijeka je i do kraja utakmica bila bolje i redala prigode, no pogodaka nije bilo. Dinamu je osim izgubljenog trofeja ostalo i razmišljanje kako se oduprijeti Rijeci u ovakvom naletu. U dvoboju Super kupa gledali smo dobru, upornu i kvalitetnu Rijeku koja je pokazala realnu pretenziju da ove godine bude najozbiljniji konkurent Dinamu i u hrvatskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.