Robert Lewandowski ponovno daleko od Zlatne lopte: ”Svjestan sam da zato što dolazim iz Poljske moram biti zadovoljan 8. mjestom”

Foto: fah

Prva zvijezda Bayerna, Robert Lewandowski, igra ove godine najbolji nogomet života. Naime, od početka nove sezone poljski nogometaš u 21 utakmici zabio je 27 golova.  Usprkos tome nije ni blizu osvajanja Zlatne lopte, iako je od studenog prošle godine do studenog ove godine Poljak zabio 62 gola. Naime, Lewandowski je zauzeo tek osmo mjesto u konačnom poretku za Zlatnu loptu, koju je osvojio Lionel Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira što nije bio ni blizu vrhu poretka najboljih igrača svijeta za 2019.godinu Lewandowski nije sabotirao dodjelu nagrade, poput Cristiana Ronalda, koji ni ove, ni prošle godine nije došao na svečanost dodjele nagrade. Lewandowski se pojavio na svečanosti u Parizu i bio je zapravo zadovoljan zato što je tu gdje je, među deset najboljih.

“Nisam razočaran nego jako sretan što sam ovdje u društvu tako sjajnih igrača jer ovo je sastanak tako drugačiji od onih koje inače imamo. Sada nismo na terenu, u dresovima i na suprotnim stranama, nego na gala-večeri u odijelima i družimo se”, kazao je za poljsku televiziju najbolji igrač Bayerna te je komentirao sam izbor najboljih igrača svijeta, odnosno rezultate izbora:

“Rezultate izbora s tako velikim i raznolikim glasačkim tijelom uvijek treba uzimati sa zrnom soli. Zato nisam očekivao više mjesto. Vjerujem da će se ono što pokazujem ove sezone pokazati iduće godine. Zato sam miran, nisam razočaran. Ponavljam, jako sam sretan što sam uopće ovdje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je ipak u razgovoru za poljsku televiziju sarkastično poručio:

 “Što da napravim kako bih iduće godine bio bolje plasiran? Moram imati još bolje brojke nego ove godine. Ali svjestan sam da zato što dolazim iz Poljske moram biti zadovoljan i mjestom koje sam dobio ove godine.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.