Robert Prosinečki o stanju u Dinamu, Hajduku, HNL-u općenito: ”Iznimno je uzbudljivo prvenstvo, igra se dobar nogomet”

prosinečki
Foto: fah

Bivši hrvatski reprezentativac, bivši nogometaš i trener Crvene zvezde, Robert Prosinečki, koji sa svojim svojim Kayserisporom  ostvario u borbi za ostanak u turskoj Super ligi, komentirao je aktualna zbivanja u hrvatskom nogometu te činjenicu da je Dinamo smijenio trenera Igora Jovićevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Vidim da se zahuktalo prvenstvo, Lokomotiva je dobra. A Dinamo i Hajduk u problemima, ha? Smijenjen je Jovićević, vidim da je Zoran Mamić preuzeo momčad do kraja sezone…”

Kako Prosinečki to komentira?

”Žao mi je Igora, imamo sjajan odnos… Svi jako dobro znamo da postoje samo dvije vrste trenera – oni koji su dobili otkaz i oni koji će ga tek dobiti! Nema treće vrste! Naravno da mi je žao što je Igor morao otići nakon samo sedam utakmica, ali ljudi u klubu valjda znaju zašto su tako odlučili. Bumo vid’li…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Mamić će, prema klupskom priopćenju, biti na klupi do kraja sezone. Prosinečkom ugovor istječe na kraju sezone u Turskoj. Veliki Žuti se također spominjao kao jedan od kandidata za Jovićevićevog nasljednika. Što o svemu tome misli bivši igrač Dinama?

”Sve što sad kažem, neće biti dobro. Nećemo o tome, bilo što da kažem, ovdašnji će mediji prenijeti sve moje riječi. Netko će to korektno prenijeti, netko će, pak, nešto napisati pogrešno, pa bi se neke iskrivljene rečenice poput bumeranga mogle vratiti u Zagreb. K tome, doista sam usredotočen isključivo na Kayserispor. Ovdje sam prije Nove godine ušao u projekt s klupskom predsjednicom, Bernom Göznasi, inače prvom ženom koja je u Turskoj postala predsjednica prvoligaškog kluba! Kad sam dolazio, ostanak u ligi bio je ‘nemoguća misija’, a sad smo vrlo blizu ostvarenja cilja! I sad doista nije vrijeme da pričam o bilo čemu drugom’‘, kazao je Prosinečki te je nastavio:

”Kažem li da me u ovom trenutku to ne zanima, neki će napisati da – ne volim Dinamo! Ukoliko, pak, iskažem želju da dođem u Maksimir, onda će se javiti oni drugi i napisati “ma što će nam on”! I zato ne volim o tome pričati, posebno sad kad sam maksimalno u ovome poslu. Želim ovo završiti na najbolji način, to je stvarno postala dobra priča i ne bi bilo u redu da sad govorim kako je moja ambicija otići u neki drugi klub, u doba kad je Kayserispor pred velikim iskušenjima. Ne bi to bilo korektno prema predsjednici, zbog koje sam i došao ovdje i želim da zajedno uspješno okončamo ovu misiju. A onda ćemo vidjeti, onda ću, ostanemo li u ligi, najprije s njom razgovarati o možebitnom produženju ugovora. A ispadnemo li, ionako sigurno odlazim, jer u Turskoj inozemni treneri ne smiju biti na klupi drugoligaša.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O problemima s kojima se suočava Hajduk…

”Dugo to traje, ti problemi nisu ništa novo. Nisam to ja izmislio, godinama traje taj Hajdukov ‘hod po mukama’. E sad, zašto je to tako? Nemam pojma… Stvarno nemam pojma zašto trenere, ili klupsku upravu, mijenjaju kao na tekućoj vrpci. Problemi su zapravo na Poljudu jedina konstanta, a problemi nastaju kad nema rezultata. Svi znamo kakva je Split sredina, oni stalno žele biti najbolji, pa kad nisu prvi, čak ni drugi, onda nastaju svi ti problemi. Nije tamo lako raditi, pritisci su sa svih strana, posebno kad nema rezultata. A nema ga već 15 godina… Je li problem u trenerima, upravi, ili igračkom kadru, ne znam. Možda cijela ta situacija u i oko kluba nije dobra, malo sam predaleko da bih mogao donijeti pravi sud…Lokomotiva i Osijek lijepe su ovosezonske priče HNL-a, u borbi su za drugo mjesto?

Lokosi su hit ovoga prvenstva, izborili su plasman i u finale Kupa! Imaju mladu i nadarenu momčad, punu hitrih igrača, trener Goran Tomić sjajno ih je s nekoliko iskusnih igrača ukomponirao u odličnu cjelinu. Nije mala stvar biti drugi ispred Osijeka, Rijeke i Hajduka, klubova s kudikamo većim godišnjim proračunom nego što ga ima klub s Kajzerice. To govori o dobrom vođenju kluba, Lokomotiva svoje postojanje temelji na odličnoj Omladinskoj školi iz koje dolaze ti mladići. I nije slučajnost da Lokomotivina struka često pogađa s mladim igračima, znatno je više pogodaka nego promašaja i u tom dobrom stručnom radu s mladima i prepoznavanju talenta, koji će postati prava vrijednost, leži tajna višegodišnjih dobrih rezultata Lokosa”, poručio je Veliki Žuti i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Osijek ove godine ubire plodove višegodišnjeg dobrog rada i ulaganja. Sjetimo se, godinama su tavorili pri dnu i jedva su ostajali u ligi, a nakon što je u klub ušao privatni kapital, počeli su stvarati nešto lijepo. I stvarali su i stvarali, ništa ne dolazi preko noći, pa su sad blizu sjajnog rezultata. Kad zaslužiš dobar rezultat, onda ga i ostvariš! Nema ni tu slučajnosti”, rekao je Prosinečki za Sportske novosti.

Kako Prosinečki ocjenjuje situaciji u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi?

‘Iznimno je uzbudljivo prvenstvo. Gledao sam neke utakmice, igra se dobar nogomet. Dvije polufinalne kup-utakmice bile su doista izvrsne, a pravi će spektakl biti u zadnjem kolu u Osijeku, bude li o drugom mjestu odlučivao izravni okršaj Osijeka i Lokomotive.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.