Roger Federer priznao: ‘Plakao sam nakon poraza od Đokovića u finalu Wimbledona’

Foto: fah

Prošla su više od dva mjeseca od možda i najvećeg finala Wimbledona novijeg doba. Naime, u finalu su se sastali Roger Federer i Novak Đoković, bio je to epski meč koji je poslije pet odigranih setova završio pobjedom srpskog igrača, no, vrlo je lako mogao završiti i trijumfom Švicarca. Podsjetimo, Federer je imao čak dvije vezane meč lopte na servisu za 21. Grand Slam karijere, međutim, Đoković se izvukao i dokopao se 16. Grand Slam turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz od Đokovića, s obzirom na dramu tijekom meča, uzdrmao je čak i Federera, koji je poznat kao tenisač čeličnih živaca. Naime, u razgovoru za Gazzettu Federer je po prvi puta otkrio kao se osjećao poslije poraza od Novaka Đokovića.

”Kada sam poslednji put plakao? Prije dva mjeseca, na Wimbledonu. Na terenu sam se uspio suzdržati, ali kada sam sjeo u svlačionicu, bio sam strgan. Nekoliko mi je suza pobjeglo.”, priznao je možda i najbolji tenisač svijeta svih vremena.

Iako Federer takvo što nikad ne bi priznao sasvim je sigurno poraz od Đokovića bio barem jednim dijelom razlog sljedećim lošijim igrama i porazima od igrača od kojih je on daleko bolji, kao što su porazi od Rubljeva u Cincinnatiju i Dimitrova na US Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije svega ponovno su krenule priče o odlasku u mirovinu. Što o tim nagađanjima misli neuništivi Švicarac?

‘Više me to ne dira. Mislim da je bilo čudnije prije deset godina. Tada sam osvojio Roland Garros i ispitivali su me oko umirovljenja. Ja sam rekao: “Što? Pa tek mi je 28″. Mislio sam tada da ću igrati još četiri-pet godina, a sad se odužilo. I igrat ću dok ne odlučim drugačije, dokad, ne znam stvarno.”

Na kraju Federer je priznao i da se jednom u životu napio, pobjede, kaže, zna proslaviti uz čašu šampanjca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednom sam se napio. Dogodilo se to nakon osvajanja US Opena i trebala s umi tri dana da se oporavim. Turnir je završio u nedjelju navečer, a ja sam došao k sebi tek u četvrtak”, zaključio je švicarski tenisač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.