Roland Garros: Bez Francuza u četvrtfinalu

epa07622748 Dominic Thiem of Austria reacts after winning against Gael Monfils of France their men’s round of 16 match during the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 03 June 2019. EPA/CAROLINE BLUMBERG

U četvrtfinalu pojedinačne konkurencije tenisača na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Francuske u Rolland Garrosu neće biti domaćih tenisača, jer je nakon poraza Benoita Pairea od Keija Nishikorija u pet setova 6-2, 6-7 (8), 6-2, 6-7 (8), 7-5, u osmini finala poražen i Gael Monfils od kojeg je bolji bio Austrijanac Dominic Thiem sa 6-4, 6-4, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thiemu je ovo četvrto uzastopno četvrtfinale u Roland Garrosu, gdje je 2016. i 2017. godine zaustavljan u polufinalu od Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, a prošle godine ga je u meču za trofej svladao Nadal. Monfils je hvatao peto četvrtfinale u Parizu, uoči turnira najavio je svoju kandidaturu za naslov, ali 13. nastup na domaćem Grand Slam turniru nije se pokazao sretnim za Monfilsa, jer je po četvrti put završio sudjelovanje u osmini finala.

Francuzi domaćeg pobjednika u Roland Garrosu čekaju od 1983. godine, kad je Yannick Noah svladao Šveđanina Matsa Wilandera, a posljednji francuski tenisač koji se borio za Kup mušketira bio je Henri Leconte, ali je ostao bez njega jer ga je u finalu 1988. godine nadigrao Wilander.

Za mjesto u polufinalu 25-godišnji Dominic Thiem igrat će protiv pobjednika dvoboja Argentinca Juana Martina del Potra i Rusa Karena Hačanova, dok najbolji tenisaš svijeta Novak Đoković u četvrtfinalu čeka pobjednika meča Talijana Fabija Fogninija i Nijemca Alexandera Zvereva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ROLAND GARROS – osmina finala
Tenisači
Novak Đoković (SRB/1) – Jan-Lennard Struff (Njem) 6-3, 6-2, 6-2
Dominic Thiem (Aut/4) – Gael Monfils (Fra/14) 6-4, 6-4, 6-2
Kei Nishikori (Jap/7) – Benoit Paire (Fra) 6-2, 6-7 (8), 6-2, 6-7 (8), 7-5

Tenisačice
Madison Keys (SAD/14) – Katerina Siniakova (Češ) 6-2, 6-4
Ashleigh Barty (Aus/8) – Sofia Kenin (SAD) 6-3, 3-6, 6-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.