Roland Garros: Martić i Vondroušova u utorak nakon Wawrinke i Federera

epa07619625 Marketa Vondrousova of the Czech Republic plays Anastasija Sevastova of Latvia during their women’s round of 16 match during the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 02 June 2019. EPA/JULIEN DE ROSA

Petra Martić, jedina preostala hrvatska predstavnica u pojedinačnoj konkurenciji na drugom Grand Slam turniru sezone u pariškom Roland Garrosu, svoj će četvrtfinalni meč protiv Čehinje Markete Vondroušove (WTA – 38.) igrati na terenu Suzanne Lenglen, po završetku dvoboja Rogera Federera i Stana Wawrinke, koji će započeti u 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša 28-godišnja tenisačica iz Duća kraj Omiša po peti će put igrati protiv ljevoruke 19-godišnjakinje, a slavila je u sva četiri dosadašnja dvoboja izgubivši samo jedan set, u finalu WTA turnira u Istanbulu odigranom prije mjesec dana na zemljanoj podlozi, gdje je Petra Martić osvojila svoj premijerni naslov svladavši Vondroušovu sa 1-6, 6-4, 6-1. Ostala tri dvoboja odigrale su na tvrdoj podlozi i sva tri puta slavila je Martić u dva seta.

Obje tenisačice su prvi put u karijeri u četvrtfinalu na Grand Slam turnirima, a pobjednica će u polufinalu igrati protiv bolje iz dvoboja Amerikanke Sloane Stephens i Britanke Johanne Konte.

Već ulaskom u četvrtfinale Petra Martić je osigurala najbolji renking u karijeri, a ulaskom u polufinale po prvi put bi se probila među 20 najboljih tenisačica svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.