Rovinj: počeo Red Bull Air Race – prati ga 300 svjetskih medija, prijenos uživo u 15 zemalja

Svjetsko prvenstvo najboljih letača Red Bull Air Racea počeo je u subotu u Rovinju, a taj je sportsko-turistički događaj godine u Hrvatskoj okupio velik broj ljubitelja zračnih akrobacija iz Hrvatske i okolnih zemalja, prati gotovo 300 svjetskih medija i slika iz Rovinja ide uživo u 15 zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Preobrazba Hrvatske u cjelogodišnju destinaciju jest jedan od glavnih ciljeva Ministarstva turizma te svakako možemo reći da ovakve manifestacije pridonose stvaranju tog imidža”, rekao je novinarima u Rovinju ministar turizma Darko Lorencin izrazivši pritom zadovoljstvo što se drugu godinu zaredom ovakva utrka, s velikim interesom publike i medija, održava u Hrvatskoj, u Rovinju.

To je, istaknuo je, pokazatelj koliko je pozitivan dojam imala prošlogodišnja utrka na gledateljstvo i organizatore iz Red Bulla.

Red Bull Air Race i ove je godine u Rovinj privukao velik broj posjetitelja te potvrdio da je jedan od najznačajnijih događaja koji promiču hrvatski turizam i Rovinj kao vrhunsku destinaciju, naglasio je član Uprave Adris Grupe i predsjednik uprave rovinjske Maistre Tomislav Popović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi Maistrini kapaciteti su popunjeni a prema trenutnom stanju bookinga možemo govoriti o rastu od čak 15 posto kod hotela. Samo u ovoj predsezoni bilježimo 14 posto više noćenja, čemu je pridonijelo i održavanje Red Buli Air Race”, rekao je Popović dodavši da koliko ovaj događaj znači za destinaciju, ali i za kompaniju, najbolje govori broj posjetitelja koji je došao u Rovinj. Naime, smatra on, bilo bi dobro kada bi u Hrvatskoj bilo još više takvih događaja jer je to “jedan od alata kako postati atraktivnija destinacija”.

“Investicijama u turizam vrijednima gotovo tri milijarde kuna Adris grupa i Maistra stvorile su infrastrukturne i operativne preduvjete za održavanje ovako značajnih i zahtjevnih događaja visokih standarda”, poručio je Popović.

Već je prošle godine prvi Red Bull Air Race u Rovinju izazvao veliki interes medija, a ovogodišnje natjecanje prati gotovo 300 svjetskih medija. Slika iz Rovinja danas ide uživo u 15 svjetskih medija, a prijenos se može gledati u brojnim zemljama, među kojima su Austrija, Njemačka, Španjolska, Velika Britanija, Poljska i Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima rovinjskog gradonačelnika Giovannija Sponze, Rovinj želi iskoristiti ovu veliku šansu da gledateljima širom svijeta pokaže svoju jedinstvenu ljepotu “iz jedne osobite perspektive”.

“Činimo sve kako bi u najmanju ruku bili jednako dobri organizatori i domaćini kao i prošle godine, a u nekim segmentima i bolji. Ova velika manifestacija iziskuje posebne organizacijske napore. Na organizaciji su uključeni mnogobrojni zaposlenici sigurnosnih i javnih službi, više od 200 volontera, a siguran sam da će se građanke i građani Rovinja kojima se ovih dana umnogome poremetila svakodnevnica, kao i uvijek do sada pokazati kao izuzetni domaćini” – poručio je Sponza istaknuvši kako priželjkuje da uvjeti budu naklonjeni pilotima i da svi uživaju u vrhunskom doživljaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.