Rukometaši se vratili u domovinu: ‘Treba krenuti u nove pobjede’

Foto: snimka zaslona

Hrvatski rukometaši vratili su se u domovinu, u Zagreb. Stigli su čarter letom iz Kaira u utorak oko 14:45. sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, a s obzirom na loše igre i loš rezultat na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, na kojem je Hrvatska ispala prije četvrtfinala, u Zagrebu ih je dočekalo tek nekoliko navijača iz navijačke skupine “Mi Hrvati”, koji su prilikom dočeka razvili transparente. Navijači su, podsjetimo, stigli  iz Punata na otoku Krku te Bjelovara.

Nakon povratka iz Egipta pred novinare je, kako to već ide, dočekao kapetan hrvatske reprezentacije, Domagoj Duvnjak, koji se, podsjetimo, po ispadanju sa SP-a javno ispričao navijačima.

Što je po povratku u domovinu kazao Duvnjak?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon prospavane noći nije ništa bolje. Već sam rekao da nismo bili pravi i da ovo nije bio naš turnir. Treba napraviti jedan reset i krenuti u nove pobjede”, kazao je rukometaš njemačkog Kiela te je komentirao konstataciju kako neuspjeh na SP-u treba ostaviti iza sebe s obzirom da je pred vratima novi veliki izazov, kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

“Točno, to tako mora biti. Od prvog trenutka nam u Egiptu ništa nije išlo od ruke. Okrećemo se kvalifikacijama za Olimpijske igre koje su za 40-ak dana. To je jedan jako težak turnir, ali uvjeren sam da možemo proći.”

Hrvatska rukometna reprezentacija najprije porazom protiv Argentine, a onda i protiv Danske završila je natjecanje na SP-u u Egiptu. Izbornik Lino Červar nakon poraza od Argentine najavio je odlazak. Tko će doći za nasljednika zasad nije poznato, međutim, mora se brzo reagirati s obzirom kako su pred nama kvalifikacije za Olimpijske igre. Hrvatska će u Montpellieru igrati u skupini s Francuskom, Portugalom i Tunisom. Navodno je najbliže klupi reprezentacije Slavko Goluža, inače bivši izbornik i bivši reprezentativac hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.