Rukometaši Zagreba završili sezonu u Ligi prvaka: Borio se Zagreb, ali borbenost u sportu nije sve…

Foto: fah

Rukometaši PPD Zagreba ostali su bez čuda i pobjede u Parizu protiv velikog favorita PSG-a te su završili ovogodišnju sezonu Lige prvaka. Kako se i očekivalo PSG je bio prejak za hrvatskog prvaka, koji je otpor pružio tek u prvih petnaest minuta, sve dok PSG nije ubacio u veću brzinu nakon toga je sve postalo stvar tehnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušao je Zagreb, borio se, no, borbenost nikada i nije bila u pitanju, u pitanju je surova stvarnost te činjenica da ovaj Zagreb, koji vodi crnogorski trener Veselin Vujović, nije Zagreb na kakvog su navijači navikli. Iskreno, Zagreb već duže vrijeme nije Zagreb sposoban za osvajanje europskih trofeja. Srećom, tu je hrvatska rukometna reprezentacija, velika utjeha hrvatskih zaljubljenika u rukomet.

”Zagreb je od starta krenuo s igrom sedam na šest jer s PSG-om nadigravanja nema. Vidjelo se da pokušava s Vlahom pokrpati desnu stranu napada, da je za to žrtvovao Horvata. Nešto je morao. I bilo je to solidno na startu, pa je Zagreb u 13. minuti čak i vodio 6:5. Obrana je bila solidna, Ristanović također, ali Zagreb taj ritam ne može držati. To nije stvar koncentracije, nego kvalitete.

I onda nakon 6:5 kreću tehničke pogreške, nekako u lošem ritmu i pet promašenih čistih zicera redom Hrstića, Šipića, Stojnića, Gadže, pa Hrastnika, pa na sve to i penal Šipić. Možda da se igralo Premijer ligu to ne bi bilo vidljivo, ali protiv PSG-a se vidjelo, jer oni sve to lako kažnjavaju. A kada krene dolje, onda se padne, pa se Vujović nervira, jer ne daju sve od sebe, kao da PSG ima veći motiv od Zagreba. A to je samo u stvari realnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda kreću izmjene, rotacije, promjene taktike. Malo obrana 5-1, s Mandićem, pa sa Srnom, pa dolazi Božović, pa – pomaže, ali kasno. Jedino je Mandić pružio pravi otpor PSG-u, ali Mandić to čini i na većoj sceni od ove s tim protivnicima. Do šest-sedam Mandića na terenu trebat će Zagrebu dosta vremena. Da stvar bude gora krenula su isključenja u seriji, pa onda još nekoliko greškica sudaca, malih, ali za Zagreb velikih. I PSG za tren ode na +7, pa 17:12 na poluvremenu uz gol kineskog vratara Wanga i nije bilo tako loše. Kinez je hrabro ušao, nadodao se na Ristanovića, skinuo zicer Sagosenu koji je izuvao Hrstića, Srnu i društvo kako je htio.

Kao i prvi, Zagreb je i drugi dio počeo dobro, došao na obećavajućih 19:16, imao čak priliku Božića-Pavletića na prazan gol, ali nije uspio i tu je opet sve stalo. Čak je Wang i zabio s gola na gol, što će biti posebno zabilježeno, ali to je samo bio jedan od bljeskova.

PSG je do kraja samo iskoristio sve pogreške i polako gradio visoku prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb je bio daleko od bilo kakve prilike. Pokušao je Vujović sve, ali nije išlo. Sedam na šest kaznio je Gerard s tri gola s gola na prazan gol. Bio je to skupo plaćen rizik, ali ovom slučaju… Došao je PSG u 56. minuti golom Nahija na 34:24. I to je bila ta realnost koje su se bojali, koja je bila više u glavi nego prolaz.

Na kraju je došla do izražaja i duža klupa PSG-a, Zagreb je još malo pao, očekivano, jer se jednostavno osjetio nemoćnim, a to je najteže. No, to je tako. Više sreće drugi put. Liga prvaka traži više. Ova sezona od starta nije štimala, sve dalje su bile samo posljedice”, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.