Rusija prosvjeduje zbog ukrajinskog dresa za Euro

Foto: Facebook

Rusija je službeno prosvjedovala pri UEFA-i tražeći da i ta organizacija osudi novi dres ukrajinske reprezentacije za Euro, kojeg je Moskva smatra “političkim”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, dres ukrajinske reprezentacije, koji je predstavljen u nedjelju, manje od tjedan dana prije početka Eura, na sebi ima nacrtanu kartu Ukrajine s Krimom koji je Moskva pripojila 2014. godine, kao i s istočnim teritorijima koji su pod nadzorom proruskih separatista. Riječ je o priznatim granicama.

“Slava Ukrajini! Slava herojima!” , piše na dresu, a to su riječi iz domoljubne pjesme koja se često čula tijekom narodnog ustanka na Majdanu 2014. godine.

Moskva je zbog toga prosvjedovala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet je sport koji se uvijek mora držati dalje od politike”, citirala je ruska novinska agencija priopćenje Ruskog nogometnog saveza (RFS).

“Odobravanjem takve opreme UEFA stvara presedan jer bismo na predstojećem velikom turniru mogli vidjeti kako druge zemlje pokušavaju koristiti svoje dresove u političke svrhe”, dodaje RFS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.