Sahrana pa pjesma: Rađa, Divac… pjevali pjesme pjevača koji je odbio pjevati u Srbiji nakon agresije na Hrvatsku

Foto: Instagram

U utorak je u Beogradu sahranjen jedan od najvećih europskih trenera svih vremena Dušan Ivković, a na posljednjem ispraćaju bio je, između ostalih, i bivši košarkaški reprezentativac, danas jedan od čelnika uništene hrvatske košarke, Dino Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjem su ispraćaju nazočili još i Jurij Zdovc, Vlade Divac, Željko Obradović, Žarko Paspalj i Predrag Danilović, oni su, uz Rađu, odnijeli lijes do automobila koji je Ivkovića vozio do posljednjeg ovozemaljskog počivališta.

Ivković je, podsjetimo, u jednoj prebogatoj karijeri ostvario velike uspjehe, bio je i dvostruki europski prvak, a vodio je i gore navedene igrače kao jugoslavenski izbornik, s njima je osvajao europske zlatne medalje u Zagrebu 1989. i Rimu 1991. te svjetsko zlato u Argentini 1990. i olimpijsko srebro 1988. u Seulu. Nakon sahrane neki od igrača družili su se u jednom restoranu u Skadarliji. Družili su se s tamburašima, a pjevale su se pjesme Olivera Dragojevića, Halida Bešlića, klape Intrade, Bajage

Oliver Dragojević, podsjetimo, pokojna je legenda hrvatske glazbe. Odbio je pjevati u Srbiji nakon velikosrpske agresije na Hrvatsku te se tamo više nikad nije pojavio, zato je Bajaga dizao moral u osvit oslobodilačke operacije Oluje velikosrpskim teroristima u okupiranom Kninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.