Salihamidžić – bio je jedan od pokretača smjene Nike Kovača: ”Lijepo se vratiti u Beograd, dva su kluba najbolja na ovim prostorima”

Foto: fah

Hasan Salihamidžić bio je jedan od najvećih zagovornika smjene bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača, s klupe Bayerna. Zapravo, bolje rečeno, u stopu je pratio Karl-Heinz Rummeniggea i papagajski ponavljao sve što je legenda njemačkog nogometa govorila… Kovač je otišao, Salihamidžić se nije puno promijenio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, večeras u Beogradu u sklopu petog kola Lige prvaka igraju Crvena zvezda i Bayern, srpski klub praktički nema više nikakvih šansi za prolazak u osminu finala Lige prvaka, no, imaju za osvajanje 3. mjesta koje također donosi europsko proljeće kroz Europsku ligu.

Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bayerna, bio je, naravno, zanimljiv srpskim novinarima, a posebno im je imponiralo kada je kazao kako jako cijeni Crvenu zvezdu te sve što su oni napravili posljednjih godina. Jedino što su posljednjih godina napravili, a što je odjeknulo daleko, bilo je dovođenje tenka ispred stadiona, no, o tome bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine nije htio govoriti. Zato je govorio o ”najboljim klubovima s ovih prostora.” Može, dakle, Salihamidžić otići tisuće kilometara daleko ”ovi prostori” idu s njime.

“Crvena zvezda dominira i igra najbolji nogomet u Srbiji. Ima godina kada je tako, kada je drugačije, ali ove je jasno. Što se tiče Europe, sada su na trećem mjestu i mogu se plasirati u sljedeću rundu. Ako ne, onda u Europa ligu”, kazao je Salihamidžić, nakon čega je uz smijeh komentirao tvrdnju kako je Crvena zvezda ”najbolja na Balkanu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Teško je reći. Tu je i Dinamo, oni igraju dobro i imaju fantastičnu ekipu. Po meni su ta dva kluba najbolja na ovim prostorima”, smatra bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, s kojom dok je igrao nije napravio gotovo ništa, pa ni na ”ovim prostorima.”

U razgovoru za Tanjug Salihamidžić je otkrio kad je posljednji puta bio u Beogradu. Bilo je to 1992. godine u vrijeme divljanja velikosrpskog agresora u Bosni i Hercegovini te Hrvatskoj.

“Posljednji put sam bio s reprezentacijom. Lijepo je biti u Beogradu, vratiti se… Imam lijepa sjećanja s Marakane”, poručio je Salihamidžić u razgovoru za Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.