Salve zvižduka u Gradskom vrtu i debakl Osijeka: Od 2:0 do 2:2 u sudačkoj nadoknadi protiv novog prvoligaša

Foto: fah

Nogometaši Osijeka u sklopu osmog kola Prve Hrvatske nogometne lige na Gradskom vrtu odigrali su tek 2:2 protiv Varaždina. Da su pobijedili Osječani bi privremeno preskočili Hajduk, no, kad je sve već bilo gotovo, Osijek je vodio 2:0, bližio se kraj utakmice, igrala se sudačka nadoknada, gosti iz Varaždina su ničim izazvani preokrenuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Varaždin niti jednog trenutka nije izgledao kako momčad koja može bilo što napraviti u Osijeku, a onda se domaćinu osvetila opuštenost u završnici lude utakmice, koja, inače, nije bila kvalitetom nimalo iznad prosjeka. Nakon utakmice salve zvižduka parale su uši u Gradskom vrtu, čulo se ”treneru odlazi” i ”uprava odlazi”, doista šokantan završetak utakmice u Osijeku.

Dakle, idemo redom, domaćin je poveo pogotkom Mirka Marića iz slobodnog udarca s 18 metara, a na 2-0 je povećao Brazilac Igor Silva nakon sjajne solo akcije, prošao je četvoricu igrača gostujuće momčadi te zabio. Mislilo se tada gotovo je, Osijek je igrao dosta dobro u tim trenucima.

U drugom dijelu tempo je pao i igrao se dosta loš nogomet, u završnici utakmice domaćin je skupo platio nonšalanciju svojih igrača. Naime, u 89, minuti susreta igrač Varaždina Neven Đurasek je iz slobodnog udarca s 25 metara smanjio rezultat. Nakon toga Osijek je propustio veliku priliku, da bi u sudačkoj nadoknadi Bjelorus Vitalij Lisakovič  iz kontre izašao sam ispred vratara i zabio za 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj pogodak šokirao je domaće navijače te su se mogli čuti brojni zvižduci s tribina upućeni domaćin nogometašima.

Utakmica se igrala na stadionu Gradski vrt, a sudio je Duje Strukan.

Strijelci: 1-0 Marić (26), 2-0 Silva (42), 2-1 Đurasek (89), 2-2 Lisakovič (90+2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.