Samovojska: Izgleda da svaka momčad ima svog Donnarummu

Foto: Snimka zaslona/hrt

Real Madrid je s 3:1 pobijedio Chelsea uz “hat-trick” sjajnog Karima Benzeme. Anton Samovojska i Mario Carević proanalizirali su taj susret, istaknuvši da je ključna bila nevjerojatna pogreška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Izgleda da svaka momčad ima svog Donnarummu. To što se dogodilo u drugom poluvremenu, takva pogreška vratara Mendyja odlučila je ovu utakmicu. Da je barem bila neka iznuđena pogreška, ali ovo… I što je najbolje, Benzema je trčao 30-35 metara, kao da je osjećao što se može dogoditi, kaže Anton Samovojska za HRT.

– Nevjerojatno je primiti ovakav gol u ovoj fazi natjecanja. Tuchel je išao u promjenu formacije s ulaskom Kovačića i Ziyecha i onda se ovo dogodi u prvoj minuti nastavka i sve ti padne u vodu, dodao je Mario Carević.

– Chelsea je ulaskom Kovačića i Ziyecha dobio malo sigurniju igru i nekoliko prigoda. No Benzema i Courtois su bila dva igrača odluke, Benzema s tri gola, a Courtois je bio vrlo siguran i obranio sve što je trebalo obraniti, rekao je Samovojska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da je kod ove dvije momčadi najveća razlika u kvaliteti upravo na vratarskoj poziciji, nadovezao se Carević.

O šansama Chelseaja u uzvratu 

– Sad imamo situaciju da gol u gostima nema vrijednost kao prije, no s 1:3 teško da se Chelsea može nečemu nadati. Ovo za Real znači jako puno. Chelsea mu u uzvratu može stvoriti probleme samo ako će od prve minute igrati direktno. Ako će igrati kao ovdje, u širinu, a nigdje nikoga da stvori višak, neće biti dobro. Morat će zaigrati s puno više rizika. Kompozicija momčadi nije im večeras bila najbolja, no napredovali su u drugom poluvremenu, barem po čistoj igri, na stranu ta vratarska pogreška.

Carević smatra da će Real teško ovo propustiti, ali…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nije sve riješeno, Chelsea ima stvarno vrhunske igrače, ali restrikcije i sve ovo što se događa oko kluba utječe na igrače. No sigurno je da će oni i u Madridu imati svoje šanse i da će biti motivirani. Sigurno imaju šanse, no Real je toliko iskusan i kvalitetan, a Ancelotti je top-taktičar i motivator, tako da mislim da nema baš neke šanse da Real ispusti ovo vodstvo.

O nastupu dvojice hrvatskih reprezentativaca

– Mateo je igrao vrlo solidno, a Luka Modrić, po običaju odlično. Kako se utakmica razvija, Luka diže tempo, diže ritam, on trči kao mladić, kaže Samovojska.

– Fascinantno je da se u tim godinama on sve više se diže kako utakmica odmiče, složio se Carević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijo Strahonja oko ovog dvoboja nema puno posla:

– Utakmica nije bila zahtjevna i teška za suđenje.

O drugom susretu večeri, gdje je Villarreal nadigrao Bayern

– Utakmica je trebala završiti s tri gola razlike za njih. No momčad koja je izbacila Juventus više nije iznenađenje. Villarreal je vrlo opasan, taj jako dobar trener Emery je stvorio sjajnu momčad, kontra im je neviđena, fantastična, bolja nego kod mnogih velikih klubova, rekao je Samovojska.

– Bayern nije četiri i pol godine izgubio u gostima, a zanimljivo je da ga je zadnje pobijedio Emery sa PSG-om, kaže Carević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.