Sastav kakav nije još počeo na Svjetskom prvenstvu: Zlatko Dalić priprema iznenađenje za Englesku?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija za manje od dvadesetak sati igra možda i najveću utakmicu u svojoj povijesti, ili barem povijesti u posljednjih dvadeset godina, od vremena Svjetskog prvenstva iz Francuske 1998. godine kada su Vatreni osvojili treće mjesto. Naime, Hrvatska od 20 sati igra u Moskvi protiv Engleske, koja je navodno izmislila nogomet, ali koja već 28 godina nije izborila plasman među četiri najboljih na svijetu. Englezi su svoj posljednji i jedni svjetski naslov osvojili prije 52 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će izgledati sastav Vatrenih za utakmicu istine, a doista istine za ovu generaciju hrvatske reprezentacije, koja je već sada napravila puno, sve ostalo, a pogotovo osvajanje naslova, bio bi bonus? Vrlo je upitan nastup Šime Vrsaljka, jednog od ključnih igrača Vatrenih. Dalić na desnom boku nema takvih rješenja kao što je Vrsaljko, koji je nakon odlaska Darija Srne zaista najbolje, neki će reći i jedino, trenutno rješenje za desni bok.

Tko će zaigrati umjesto Vrsaljka, ako Šime neće biti spreman?

Kombinacija je puno, no, Dalić navodno priprema iznenađenje, kombinaciju o kojoj  je prije nekoliko sati govorio i Robert Prosinečki za HRT. Naime, može se očekivati da će Hrvatska zaigrati sa čak četiri klasična vezna nogometaša, uz već standardne, nezamjenjive, Rakitića i Modrića, vrlo blizu je prvih 11 Marcelo Brozović, koji je zapravo najbolju utakmicu odigrao protiv Argentine u grupnoj fazi, kada su Vatreni igrali do sada daleko najbolju utakmicu na turniru. Argentince su Modrić i društvo pobijedili 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno bi mogao od prve minute zaigrati i Milan Badelj, koji je u najodmorniji, a koji je briljirao te postigao pogodak u posljednjoj utakmici grupne faze protiv Islanda. Hrvatska je pobijedila Island 2:1.  Ulaskom Badelja oslobodio bi se prostor za Ivana Rakitića te Luku Modrića, koji bi mogli igrati više prema naprijed i kvalitetno loptama hraniti napadače, Perišića, Mandžukića… Ili možda ipak ne Ivana Perišića? Naime, ako će igrati Badelj i Brozović, uz Luku i Ivana, neće igrati Ivan Perišić ili Ante Rebić, mnogi smatraju da je Ante u ovom trenutku u boljoj formi.

Hrvatska bi tada igrala u formaciji 4-4-2, sa samo dva napadača, Rebićem te Mandžukićem. Na klupi bi trebali u tom slučaju ostati Andrej Kramarić, Perišić, Mateo Kovačić… Mnogi smatraju kako bi Hrvatska jačanjem veznog reda lakše parirali Englezima, osigurali bolji protok lopte te distribuciju prema naprijed, očekuje se da bi hrvatski vezni red preuzeo posjed lopte od Engleza. Pogotovo ako će engleski izbornik igrati u sustavu 3-5-2. No, to ne mora biti ključno, posjed lopte ne jamči i pobjedu. Pogledajte kako je prošla Belgija prošla u finale Svjetskog prvenstva.

Navodno bi mogao od prve minute zaigrati i iskusni Vedran Ćorluka, čak i ako će Vrsaljko biti spreman za utakmicu, Tada bi Domagoj Vida mogao preseliti na lijevi bok, umjesto Ivana Strinića, dok bi Ćorluka čuvao najboljeg engleskog igrala Harryja Kanea i djelovao u obrani zajedno s Dejanom Lovrenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.