Serena Williams ušla u povijest svjetskog tenisa na vrlo čudan način!

Foto: fah

Amerikanka Serena Williams upisala se u povijest ženskog tenisa postavši prva tenisačica koja na prvom mjestu WTA ljestvice ima dvostruko više bodova od najbliže suparnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serena nakon trijumfa na Wimbledonu ima 13,161 bodova, dok drugoplasirana Ruskinja Marija Šarapova ima 6,490 bodova. Otkako je 1975. godine uvedena WTA ljestvica nikada se nije dogodilo da svjetski broj 1 ima dvostruko više bodova od iduće na ljestvici.

U posljednjih 12 mjeseci Serena Williams je pobijedila na Australian Openu, Roland Garrosu i Wimbledonu, zatim na završnom WTA Mastersu u Singapuru, te na Mastersu u Miamiju.

Williams je u 2015. odigrala ukupno 39 mečeva i pritom dobila 36 uz svega tri poraza. U polufinalu Indian Wellsa je predala meč Rumunjki Simoni Halep zbog ozljede, u polufinalu Madrida je izgubila od Čehinje Petre Kvitove, a u osmini finala Rima od Amerikanke Christina McHale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.