Šibenik i službeno prvoligaš, Inter i Osijek bez licenci za Prvu hrvatsku nogometnu ligu

Foto: fah

Za otprilike dva tjedna trebala bi se nastaviti Prva hrvatska nogometna liga prekinuta prije otprilike dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa. Naravno, već se počelo govoriti i o idućoj sezoni, za koju se svi nadaju da će proteći bez šokova i novog vala pandemije. I, naravno, da će se gledatelji vratiti na svoje mjesto – na tribine nogometnih stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je danas objavio Hrvatski nogometni savez zaprešićki Inter i riječki Orijent nisu dobili prvoligaške licencije u prvom stupnju središnjeg HNS-ovog postupka…

Riječani nisu ni očekivali da će licenciju dobiti za stadion na Krimeji jer će za eventualno igranje u Prvoj HNL ionako prijaviti Kantridu na kojoj su potrebne tek manje i lako izvodive preinake. Zaprešićke muke su – financijske naravi…

Kriteriji za dobivanje licencije su peterostruki: 1) sportski, 2) infrastrukturni, 3) administracije i stručnog osoblja, 4) pravni i 5) financijski. Iz HNS-a su u srijedu, među ostalim, priopćili:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez kao davatelj licence u prvom je stupnju završio Središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku 2020./21. godinu za Uefina klupska natjecanja, uključujući UEFA Ligu prvakinja, te natjecanje u Prvoj HNL i u Drugoj HNL.

Na odluke Komisije za licenciranje, u roku od 8 dana od primitka odluke, odnosno do 28. svibnja 2020. klubovi kojima je odbijena molba za licencu(e) mogu podnijeti žalbu. Tijekom žalbenog postupka mogu iznositi nove činjenice ili dokaze, kao i prijedloge novih dokaza.

Odluke o žalbama donosi tijelo 2. stupnja – Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a. Krajnji rok za donošenje konačnih odluka je 15. lipnja 2020., prenosi portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdane UEFA licence za 2020./21.:
1. Dinamo
2. Gorica
3. Hajduk
4. Istra
5. Lokomotiva
6. Osijek
7. Rijeka
8. Slaven

Izdane licence za I. HNL za 2020./21.:
1. Dinamo
2. Gorica
3. Hajduk
4. Istra
5. Lokomotiva
6. Osijek
7. Rijeka
8. Slaven
9. Šibenik
10. Varaždin

Izdane licence za II. HNL za 2020./21.:
1. Belišće
2. BSK
3. Cibalia
4. Croatia
5. Dinamo – II. momčad
6. Dubrava
7. Hajduk – II. momčad
8. Istra
9. Junak
10. Kustošija
11. Lučko
12. Međimurje
13. Orijent
14. Osijek – II. momčad
15. Sesvete
16. Šibenik
17. Varaždin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdane licence za Uefa Ligu prvakinja 2020./21.:
1. ŽNK Dinamo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.