Šibenik na Poljudu; Računica: Emocije će biti poljuljane

Foto: fah

Nogometaši Šibenika danas gostuju na Poljudu kod Hajduka u dvoboju 30. kola domaćeg nogometnog prvenstva. Susret je najavio trener Šibenčana, bivši igrač splitske momčadi Dean Računica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jasno je da će kod mene vladati podijeljene emocije, neće mi biti svejedno kad izađem na Poljud. Uostalom, bit će mi to prvi put da sam na “krivoj” strani. Svi znaju što meni Hajduk znači. Iz Šibenika sam otišao u Hajduk prije 30 godina i od tada živim u Splitu, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Dean Računica uoči ogleda na Poljudu.

– Nikad nisam skrivao, niti skrivam da sam hajdukovac. Međutim, Šibenik je moj matični klub, a prva ljubav nikad se ne zaboravlja. Sa Šubićevca sam krenuo u svijet i da nije bilo Šibenika ne bi bilo ni moje karijere. Vjerujem i da će me Torcida maksimalno korektno dočekati, dodaje Računica.

Strateg Šibenčana svjestan je da je Hajduk favorit, ali najavljuje da će njegova momčad dati sve od sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Volio bih da Šibenik napravi nešto pozitivno na Poljudu, ali treba biti realan i reći da je Hajduk apsolutni favorit. Naravno da očekujemo da možemo nešto napraviti, ali objektivne okolnosti govore drugačije. Jedino što očekujem je da odigramo najbolje što možemo, da moji igrači pokažu da nisu zaboravili igrati nogomet, rekao je bivši igrač Hajduka koji se na Poljud vraća u službenoj utakmici nakon 13 godina, no ovaj puta u ulozi trenera Šibenčana.

Hajduk je četvrti s 53 boda, sedam manje od vodećeg Dinama, dok su Šibenčani pretposljednji s 26 bodova, koliko ima i osma Istra 1961, no Puljani imaju susret više. Posljednjem Hrvatskom dragovoljcu Šibenik bježi 12 bodova.

Dvoboj Hajduka i Šibenika igra se od 19.05, a ranije danas, od 17 sati, igrat će Hrvatski dragovoljac i Lokomotiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju su na rasporedu ogledi Slaven Belupa i Osijeka (17 sati) te derbi na Rujevici između Rijeke i Dinaam (20 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.