Tomić uoči Dinama: Najbitnija je energija i pozitivno zajedništvo s navijačima

tomić
Foto: fah

U nedjelju u 20 sati Rijeka na Rujevici dočekuje Dinamo u derbiju 30. kola 1. HNL-a. Trener Rijeke Goran Tomić s optimizmom najavljuje utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon poraza od Hrvatskog dragovoljca i Gorice, pobjeda protiv Istre 1961 vratila je dobru atmosferu.

– Sigurno da nam je ta pobjeda bila bitna da vratimo potrebno samopouzdanje i pozitivnu energiju u svlačionicu koja je malo bila poljuljana s ta dva neočekivana poraza. Dobra je energija među igračima i s optimizmom možemo očekivati utakmicu s Dinamom. Što reći o Dinamu? Ove godine smo s njima imali nekoliko spektakularnih utakmica, bilo je tu svega, i pobjeda i neriješenih i poraza. Dinamo je izrazito kvalitetna ekipa, jedan stvarno neugodan protivnik, smatra trener Rijeke.

U dvoboju s vodećom momčadi prvenstva neće nedostajati motivacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Igrači će sigurno dati sve od sebe, stvarno nam je jako bitna utakmica i očekujem da ćemo uz podršku naših navijača ostaviti srce na terenu, kaže Tomić.

– Meni je najbitnije da smo mi u dobrom stanju, da mi budemo u nekoj dobroj energiji, s taktičke strane još imamo vremena za odlučiti, imamo nekoliko varijanti, probali smo i na treningu. Zadnji dan ćemo odlučiti što je najbolje. Kako god istrčali, mislim da je najbitnija energija i pozitivno zajedništvo s navijačima, dodaje trener Riječana.

Pobjeda Rijeke može puno zakomplicirati vrh ljestvice što se tiče borbe za naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Znamo što nam donosi pobjeda protiv Dinama, znaju i igrači tako da motiva sigurno neće nedostajati. U ovakvim utakmicama ponekad je potrebna i doza sreće, moramo biti na nivou, i obrambeno i napadački i svi skupa se nadamo da ćemo to ostvariti.

Dobra vijest je ukidanje COVID potvrda i očekuje se puna Rujevica, što će biti dodatni motiv.

– Ove godine smo stvarno odigrali nekoliko vrhunskih predstava pred punom Rujevicom, pred našim navijačima tako da se nadam da će tako biti i ovaj put. S te strane imamo motiv više da ostavimo sve na terenu, rekao je Goran Tomić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.