Šime Vrsaljko se vraća: ‘Reprezentacija me emotivno jako zaokuplja’

Foto: fah

Šime Vrsaljko konačno se vratio na teren, a o svemu je govorio za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Napokon se osjećam ispunjen, sretan i silno motiviran da nastavim ovim putom. Vratio sam se i nakon deset-petnaest minuta utakmice s Leganesom kao da sam osjetio da sam spojio vrijeme od posljednje utakmice do ove današnje”, rekao je.

“Evo me u kući s obitelji, igram se sa sinom Brunom. Njegov osmijeh, gegovi, zagrljaji, bili su mi terapija u proteklom vremenu rehabilitacije, faza nestrpljenja da se vratim na teren, perioda krize kada mi je bila muka od svih vježbi, istezanja, paženja i doziranja napora. Slobodan dan nakon što sam osjetio prvih 88 minuta igre, praktično prvu cijelu utakmicu odigrao u dobrom ritmu, to je sjajno za opuštanje u obitelji”, poručuje.

“Zvao me trener Simeone u svoj ured dan prije utakmice i razgovarali smo. Pitao me jesam li spreman za nastup i naravno da sam odgovorio da jesam! Jer to doista jesam. Oporavak je prošao sjajno, a treninzi u Atleticu, po posebnom i vrlo kvalitetnom programu, maksimalno su me pripremili za povratak”, opisao je kako se sve odvilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Trener je vrlo iskusan i pragmatičan tip. Prošao je sve kao igrač i sada kao trener. Dobro zna što je važno i prepoznaje kako igrač promišlja. Zato mi je samo kazao da budem mudar u doziranju snaga s obzirom na dugu stanku, da ne srljam i da koristim iskustvo. Naposljetku je ispalo sve u najboljem redu, osim što smo je izostala pobjeda. No, u mom osobnom kontekstu, bila je to velika pobjeda”, ističe.

Je li točno da ste kupili kuću u Madridu?

“Kad već znate, onda ne mogu negirati. Kupio sam kuću ovdje jer sam oduševljen Madridom kao gradom za život, za nogomet, za napredovanje, školovanje djece. Supruga Matea i ja često razgovaramo o perspektivama i opcija da se trajno nastanimo u Madridu jedna nam je od vrlo realnih opcija”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veseli se i povratku u reprezentaciju.

“Zlatko Dalić me često nazove, bodri, imamo odličan odnos i suradnju. Posljednji smo se put čuli prošlog tjedna kada još nisam ni znao da ću igrati protiv Leganesa. No, već tada mi je izbornik kazao da će doći u Madrid na gradski derbi, koji je na rasporedu u subotu, pa da ćemo popričati”, ističe.

“Posljednji sam put igrao u Londonu u uzvratu Lige nacija, koncem 2018. godine. Čini mi se da su prošle godine od toga, iako istovremeno imam osjećaj da su srebrni dani u Rusiji bili prije dva dana. Sve to govori da me reprezentacija emotivno jako zaokuplja i da ću osjetiti neizmjernu sreću kada se opet nađem u njenim redovima za iduće utakmice”, poručuje da njegovo igranje nije upitno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.