(FOTO) Odbor za zdravstvo podržao novog ministra: ‘Ostao sam u ministarstvu i čekao svoju priliku’

Foto: fah

U Hrvatskom saboru Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku saslušava kandidata za novog ministra zdravstva Vilija Beroša, a s njim je i premijer Andrej Plenković.

“Temeljem našeg razgovora, Beroš je prihvatio moju ponudu da ga predložim za ministra zdravstva, te na Odboru očekujem da dobije povjerenje i da mu sutra povjerenje izglasuje i Sabor”, rekao je Plenković.

“Mislim da ću odgovorno i hrabro pokušati vršiti ovu časnu dužnost. Vrijeme je da se o zdravstvu počne govoriti ozbiljno”, kazao je Beroš u uvodnom predstavljanju.

Smatra kako je vrijeme da se o stanju u zdravstvu razgovara doista ozbiljno, te ističe kako problemi u hrvatskom zdravstvu nisu od jučer, “deseteljetni su”.

“Zdravstvo je počelo tranziciju, no u jednom trenutku smo u njoj zaostali”, rekao je dr. Beroš, naglasivši da kao pomoćnik ministra zdravstva od 2018., i sam preuzima dio odgovornosti.

“U okviru svog djelovanja nastojao sam unaprijediti određene stvari; mislim da sada, s tim iskustvom, mogu napraviti još i više”, rekao je članovima saborskog Odbora za zdravstvo koji ima ovlast ‘saslušati’ ga prije nego mu o povjerenju, glasovanjem, odluči Hrvatski sabor.

Kandidat za novog ministra zdravstva uvodno nije iznosio svoje prioritete, i objasnio je zašto tako postupa.

“Pripremio sam izlaganje o prioritetnim izazovima hrvatskog zdravstvenog sustava, no ovih dana kada sam to radio, shvatio sam da vam u predloženih 10-tak minuta ne mogu ni naznačiti sve probleme koji su dosta širi”, rekao je članovima Odbora.

“Mogao sam otići, ali bi pokazao slabost. Ostao sam i čekao svoju priliku”, rekao je.

Ispričao im se i što je u medijskoj kampanji proteklih dana predstavljan kao ministar.

U svakom istupu isticao sam da još nisam ministar, da tek trebam biti potvrđen, da nastupam s aspketa pomoćnika ministra zdravstva, kazao je dr. Beroš, piše N1.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr