Šimenc: Hrvatska je sportski brend, mala zemlja koja mnogima još itekako smeta

Foto: fah

Hrvatska je i dan nakon remija protiv Italije na Europskom nogometnom prvenstvu u šoku. Izbornik Zlatko Dalić preuzeo je odgovornost za neuspjeh i poručio da vjeruje u ovu reprezentaciju. Što je i kako moglo drukčije? Odakle sinoć osam minuta produžetaka? Zaslužuju li, nakon svih uspjeha, izbornik i naši Vatreni kritike? O tome se razgovaralo u Otvorenom…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrćući se na kritike na račun Dalića i repke, bivši vaterpolski reprezentativac Dubravko Šimenc rekao je da je Hrvatska sportski brend, mala zemlja koja “mnogima još itekako smeta”.

– Kritika je sasvim sigurno poželjna u sportu, i to svi mi znamo, ali konstruktivna i dobronamjerna od ljudi koji se bave sportom, koji se bave nogometom, poručio je.

Štimac: Novi će uspjesi doći brzo

Igor Štimac, bivši nogometni reprezentativac i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, rekao je da nas je sudac, Nizozemac Danny Makkelie, doveo do suza i da je radio ogromne greške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dogodilo nam se nešto što nam već dogodilo i prije, 1996. u Engleskoj, kada je sudac direktnim sudačkim greškama utjecao na krajnji ishod rezultata, rekao je Štimac.

Izrazio je sigurnost da će novi uspjesi doći vrlo brzo, dodajući da smo odigrali solidan turnir te da je izostala realizacija.

– U svim drugim elementima nogometne igre Hrvatska je bila među top pet sudionika ovog natjecanja, ali očito je da nam fali onaj klasični realizator, egzekutor u šesnaestercu koji će natjerati i suce da budu bespomoćni u onim trenucima kada misle da mogu utjecati na rezultat, poručio je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marić: Mislim da su naša očekivanja možda ponekad i nerealna

Bruno Marić, FIFA VAR instruktor, rekao je da nije pobornik dugih sudačkih nadoknada te da nije bilo jasnog razloga za nadoknadu od osam minuta.

Ipak, rekao je da je suđenje na Europskom nogometnom prvenstvu generalno bitno kvalitetnije nego na Svjetskom te da ne bi htio da se stvara fama o suđenju.

Zaključio je da je sudac bio tendenciozan i da smo opravdano nezadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Znam ga i on je jedan izvanredan VAR sudac i ja bih mu savjetovao da se bolje bavi VAR-om kad je u pitanju njegovo suđenje, rekao je Marić.

Sportski komentator Zdravko Reić rekao je da je evidentno da je nadoknada bila napumpana.

Međutim, nije htio puno govoriti o suđenju. Rekao je da je reprezentacija doživjela neuspjeh, da treba uočiti što je pogrešno i da će to najbolje učiniti Dalić.

– Mi moramo kazati da naša reprezentacija ne igra tako dobro kao što je igrala, poručio je Reić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marić se nije složio da je reprezentacija doživjela neuspjeh.

– Mislim da su naša očekivanja možda ponekad i nerealna, dodao je.

– Ovo je jasan pokazatelj da je hrvatskim sucima mjesto na Europskom prvenstvu, rekao je također Marić.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.