Siromašni jug Italije u euforiji: Diego Maradona objavom na društvenim mrežama bacio u trans navijače Napolija

Foto: Snimka zaslona

Nakon pobjede u derbiju protiv Juventusa u Torinu Napoli, klub koji dolazi iz siromašnijeg, zanemarenog dijela Italije, vrlo je blizu osvajanja naslova prvaka, iako Juve još uvijek ima bodovnu prednost. Minimalnu, ali ipak prednost. No, i puno teži raspored do kraja prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli ima bod zaostatka iza Stare dame te u Napulju podno Vezuva vlada euforija kakva nije viđena još od vremena legendarnog Diega Maradone. Naime, talijanski prvoligaš sanja naslov prvaka još od davne 1990. godine, bila je to godina Svjetskog prvenstva u Italiji, tada je Napoli predvođen ”Malim zelenim” posljednji puta prvi presjekao ciljnu vrpcu Serie A. Diego Armando Maradona i dalje je ostao zaštitni lik Napolija, bez obzira što je s Argentinom te 1990. u polufinalu SP-a izbacio Italiju. Na jedanaesterce, pogodio jedanaesterac i ”zabio bodež u srce cijele nacije – Italije.”

Spomenimo kako je dio te euforije kao igrač Napolija i hrvatski reprezentativac Marko Rog, koji sve češće dobiva priliku trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Napoli je protiv Juventusa u nedjelju slavio 1:0, četiri kola prije kraja, kako smo spomenuli, samo je bod iza slavnog torinskog kluba. Legendarni Maradona oglasio se povodom euforije u Napulju objavom koja je sve u tom gradu dodatno bacila u trans. Naime, Maradona se fotografirao s dresom Koulibalyja igrača koji je protiv Juventusa, postigao pobjednički pogodak, zapravo jedini gol na utakmici. Fotografiju je Diego objavio na društvenim mrežama te je u opis iste napisao:

Abbiamo un sogno nel ❤ Grazie @kkoulibaly26 !!!#ForzaNapoliSempre

A post shared by Diego Maradona Oficial (@maradona) on

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U srcima imamo samo jedan san, hvala ti Koulibaly”. Maradoni očito i dalje srce tuče za Napoli. ”Vidjeti Napulj i umrijeti”, stara je izreka koja se pripisuje velikom njemačkom piscu Goetheu, kojom je htio dočarati ljepotu grada na jugu Italije. Skoro da je uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.