Sjajne igre probudile nadu Hrvata: Sve veći broj svjetskih medija počinje ozbiljno shvaćati Hrvatsku, a neki je vide i na vrhu svijeta…

Foto: Snimka zaslona

Hrvatska nogometna reprezentacija prvu fazu Svjetskog prvenstva završila je kao nikad do sada sa sve tri pobjede u skupini. Redom su ”padali” Nigerijci, Argentinci te na kraju fanatično borbeni Islanđani. Vatreni su s maksimalnih devet bodova osigurali osminu finala SP-a, a protivnik Vatrenih 1. srpnja od 20 sati u Nižnjem Novgorodu bit će Danci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon velikih pobjeda hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu brojni svjetski mediji raspisali su se o Vatrenima, a nemali broj njih svrstao ih je u najuži krug favorita čak i za zlato. Vatrenima se dive i Amerikanci, točnije New York Times, koji je pisao o utakmici Hrvatska – Island 2:1 u Rostovu na Donu, spomenuli su i prve dvije pobjede Vatrenih u grupi s Nigerijom (2:0) te s Argentinom (3:0).

”Hrvatska je srušila snove Islandu”, naslov je to Timesa, u članku se nadalje kaže kako je ”Hrvatska kompletirala savršeni učinak  u skupini D s maksimalne tri pobjede. Premda je Island mogao na kraju slaviti i osigurati prolaz u osminu finala, Hrvatska je i bez kapetana Luke Modrića na terenu došla do 2:1 i time uništila sve ambicije Islanđana…” 

New York Times piše kako utjeha Islanđanima može biti činjenica da su jedina reprezentacija koja je do sada na SP-u Hrvatskoj dala gol. Nadajmo se da Dancima ni takva utjeha neće ostati poslije susreta s Hrvatskom u Nižnjem Novgorodu ove nedjelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne samo američki, nego i španjolski, njemački, talijanski, francuski, argentinski, islandski, a odnedavno i danski mediji sve više shvaćaju vrijednost Dalićevih izabranika te ih vide jako daleko. Neki i na tronu, iako većina njih navodi da bi se ”ako sve prođe prema planu” u četvrtfinalu SP-a trebao dogoditi jedan od najvećih derbija turnira, Hrvatska – Španjolska, koja je proglašena drugim favoritom SP-a, iza, naravno, Brazila.

Dakako, sve ovisi od medija do medija, od države do države, no, nitko više ne podcjenjuje Vatrene. Dovoljno je sjetiti kako se opekao menadžer Manchester Uniteda i svjetski poznati trener Portugalac Jose Mourinho kad je prognozirao pad Hrvatske već u skupini. Mnoge ova ”akrobacija” popularnog Portugalca podsjeća na 2001. godinu te Wimbledon, kada je slavni Amerikanac John McEnroe podcijenio Gorana Ivaniševića. Goran je tog ljeta osvojio Wimbledon i natjerao McEnroea na ispriku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.