Doza licemjerja: Iznenadno oduševljenje premijera Plenkovića i njegovih koalicijskih partnera iz HNS-a igrom Vatrenih!

Foto: fah, montaža narod.hr

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon velike borbe, ali u tzv. ”pričuvnom sastavu”, svladala je 2:1 Island te tako prvi puta u povijesti ostvarila sve tri pobjede na Svjetskom prvenstvu u skupini. Hrvatska je ponovno odigrala puno bolje drugo, od prvog poluvremena, ako izuzmemo prvih 20 minuta utakmice kada su Vatreni doslovce ”ukrali” loptu Islanđanima te su posjed lopte u tom dijelu susreta sveli na 77-23. Zaista impresivno, no, onda je počela pucati koncentracija, s njom i linije Vatrenih, a Island je do fanatizma pojačao agresivnost, borbenost… Početna igra Vatrenih i tehnička dominacija počela se raspadati, ali nije do kraja pukla zahvaljujući sjajnom Lovri Kaliniću, posebice u prvom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajne igre Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te velika masa Hrvata koji bodre svoju nacionalnu momčad, probudila je i usnule hrvatske političare, pa i aktualnog hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i njegove koalicijske partnere iz Hrvatske narodne strane, inače dokazane fanatične navijače hrvatske nogometne reprezentacije.  Šalu na stranu, Hrvatska se plasirala u osminu finala Svjetskog prvenstva gdje će u nedjelju od 20 sati igrati protiv Danske i to u Nižnjem Novgorodu, na stadionu na kojem su Vatreni ”pregazili” Argentinu 3:0 prije nekoliko dana.

Očekuje se prava ”invazija” Hrvata na Nižnji, no, još uvijek neće ići put pod noge hrvatski političari. Naime, Plenković će u Rusiju, kako bi podržao Vatrene, tek ako oni u osmini finala svladaju Dansku. Zajedno s Plenkovićem na put prema Rusiji trebai bi krenuti i pojedini njegovi ministri.  Za sada nije poznato koji su to…

Podsjetimo, predsjednik Vlade je u uvodu sjednice Vlade čestitao  hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na pobjedi protiv Islanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sjajan je osjećaj da imamo tri utakmice i tri pobjede, start nije mogao biti bolji”, kazao je premijer te je dodao kako od ” hrvatske nogometne reprezentacije očekuje da i protiv Danske nastavi igrati dobro kao do sada.” “Kako igraju, teško je predvidjeti gdje im je kraj”, poruka je aktualnog predsjednika Vlade.

S druge strane ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković bi otišao podržati Vatrene u Rusiju tek u polufinalu SP-a, i to kako tvrdi o svom trošku. Kad govori da bi u Rusiju išao o svom trošku valja ministra podjetiti kako plaću prima iz državne blagajne i ona nije mala, naprotiv, puno je veća od plaće onih brojnih navijača koji su već danima u Rusiji, koji su spremni na brojna odricanja ne bi li bili što bliže Vatrenima i ne bi li osjetili tu jedinstvenu armosferu natjecanja kao što je Svjetsko nogometno prvenstvo, tu pozitivnu energiju kakvu samo spontana reakcija navijača i hrvatskih reprezentativaca može ponuditi, a bez umjetnih fraza zamotanih u celofan takozvane političke korektnosti.  Naime, Svjetsko prvenstvu u nogometu oduvijek je puno više od nogometa, od sporta, to je jedna velika emocija, jedinstvena, koja se još može osjetiti tek na Ljetnim olimpijskim igrama.

S obzirom da se nisu oglašavali nakon pobjede Vatrenih protiv Nigerije, osim čestitkom predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, mnogi u iznenadnom oduševljenju, političara, premijera i njegovih ministara igrom Vatrenih vide i nemalu dozu licemjerja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.