Sjajne vijesti uoči Olimpijskih igara: Četvrto zlato Sandre Perković

Foto: fah

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković na Europskom prvenstvu u Amsterdamu po četvrti put zaredom je postala kontinentalnom prvakinjom hicem od 69,97 metara te je za više od četiri metra nadmašila drugoplasiranu Njemicu Juliju Fischer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perković je disk na granicu od 70 metara bacila u petoj seriji, a sve do četvrte serije hvatala je Fischer koja je u prva dva hica prebacila granicu od 65 metara. Sandri je to uspjelo u četvrtoj seriji, kad je sa 66,03 m preuzela vodstvo koje više nije ispustila, a u petoj ga seriji još i podebljala. U prva dva hica Perković je bacila 62,60 m i 63,09 m, dok je u četvrtoj i šestoj seriji prestupila.

Da nije bilo naše najbolje atletičarke, Nijemci bi imali razloga za trostruko slavlje, jer su se iza Sandre nanizale tri njemačke diskašice. Julia Fischer je osvojila srebro (65,77 m), a Shanice Craft broncu (63,89 m), dok je Nadine Mueller (62,63 m) ostala bez odličja.

Bacanje diska (ž) – finale:
1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 69,97 metara
2. Julia Fischer (Njem) 65,77
3. Shanice Craft (Njem) 63,89
4. Nadine Mueller (Njem) 62,63
5. Melina Robert-Michon (Fra) 62,47
6. Natalija Semjonova (Ukr) 62,21
7. Jade Lally (VB) 60,29
8. Pauline Pousse (Fra) 59,62

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Horvat sedmi, Lavillenie bez plasmana

Hrvatski rekorder u skoku motkom 22-godišnji Ivan Horvat završio je nastup u finalu Europskog prvenstva u Amsterdamu na diobi osmog mjesta s preskočenih 5,30 metara, a svjetski rekorder i trostruki europski prvak Francuz Renaud Lavillenie ostao je bez plasmana.

Foto: fah
Foto: fah

Za naslov europskog prvaka trebalo je preskočiti 5,60 metara iz prvog pokušaja, što je učinio 25-godišnji Poljak Robert Sobera. Čeh Jan Kudlička osvojio je srebro, a u nevjerojatnom raspletu finala bronca je otišla Slovencu Robertu Renneru koji je u prvom pokušaju svladao 5,50 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Horvat je iz prvog pokušaja preskočio početnu visinu, a na 5,50 m imao je u prva dva pokušaja potrebnu visinu, ali je oba puta došao preblizu letvici i rušio ju nogama. U trećem pokušaju samo je protrčao.

Kad su svi ostali završili natjecanja s tri rušenja na 5,70 m, na zaletištu se pojavio Renaud Lavillenie. Svi su očekivali još jednu laku pobjedu svjetskog rekordera i osvajanje četvrtog naslova europskog prvaka, ali mu se dogodio nevjerojatan kiks. Sva tri puta je rušio letvicu na 5,75 m i ostao bez plasmana.

Finale skoka motkom – rezultati:
1. Robert Sobera (Polj)         5,70 m
2. Jan Kudlička (Češ)           5,60 m
3. Robert Renner (Slo)          5,50 m
4. Ben Broeders (Bel)           5,50 m
Piotr Lisek (Polj)           5,50 m
6. Mareks Arents (Lat)          5,50 m
7. IVAN HORVAT (HRV)            5,30 m
Pawel Wojciechowski (Polj)   5,30 m
Karsten Dilla (Njem)         5,30 m
Konstadinos Filippidis (Grč) 5,30 m
11. Arnaud Art (Bel)            5,30 m
Adrian Valles (Špa)         5,30 m
13. Stanley Joseph (Fra)        5,30 m
bez plasmana:
Renaud Lavillenie (Fra)
Kevin Menaldo (Fra)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.