Sjajni Mandžukić veliki je čovjek: Bio je iznadprosječan već od djetinjstva, a nikad nije zaboravio svoju Marsoniju

Foto: fah

Mario Mandžukić bio je sjajan u polufinalu Lige prvaka. No, ono što ga još čini posebnim jest da ne zaboravlja kako biti čovjek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mandžo nas nije zaboravio, Marsoniji često donira dresove, lopte, kopačke, zapravo, svu potrebnu opremu. Meni je, kao njegovom prvom treneru, poslao trenirku Wolfsburga, pa trenirku Bayerna, dresove Atletico Madrida… No nakon što su se u Bayernu onako ružno ponijeli prema njemu, odlučio sam da njihovu trenirku nikad neću odjenuti. Eno je, stoji neotvorena u ormaru,” kaže trener Damir Ruhek koji je vodio Marsoniju, za 24 sata.

“Sad ću vam reći… Mandžo nikad ne bi bio ovo što jest da je školovan za špicu. Tad bi imao radijus kretanja od centra do penala, a nema killer instinkt kao Lewandowski ili Higuain. U Požegi sam ga jednom stavio u napad, a on je cijelo vrijeme bio u zaleđu. Nakon utakmice mi je prišao i rekao: ‘Treneru, nisam vam ja za napadača’. Ne biste vjerovali, ali ja sam ga koristio i kao zadnjeg igrača obrane. Libero se razbolio i nije imao tko igrati. Pitao sam u autobusu tko će na libera. Svi su šutjeli, a Mandžo je podigao ruku i rekao: ‘Ja ću’. U pet minuta sam mu objasnio što mu je raditi, a on je tu utakmicu odigrao kao Velimir Zajec u najboljim danima,” kaže Ruhek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.