Sjajni portugalski stručnjak: ‘Hrvatska se pobjedom protiv Švedske vratila u igru’

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je na kišom okupanom Maksimiru reprezentaciju Švedske u 3. kolu Lige nacija 2:1, dok je u derbiju Francuska remizirala s Portugalom, bilo je mršavih 0:0. Zapravo su Francuzi odigrali kalkulantsku i ne baš najbolju utakmicu, kao da su igrali na bod, koji je, s obzirom na rezultate iz prva dva kola, odgovarao jednima i drugima. Hrvatska poslije tri kola ima tri boda, Francuska i Portugal po sedam, a Švedska je bez bodova. U srijedu na Maksimiru Vatreni dočekuju Francusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon remija Francuza i Portugalaca francuski izbornik Didier Deschamps je, između ostaloga, kazao:

”Bila je to solidna utakmica, s dosta taktike. Bili smo bolji u drugom poluvremenu, visoko smo pritiskali, no stvorili smo tek nekoliko prilika. Obje su momčadi kvalitetne, i jedni i drugi moglo smo do pobjede. Međutim, kvalitetni smo i defenzivno. Znao sam da je Portugal dobra momčad, i oni znaju da smo mi dobri. Uvijek možemo i bolje, ponekad dodavanje dođe prekasno, ponekad nismo precizni. Očito moramo bolje kako bismo pobijedili u ovakvoj utakmici…”

Kapetan francuske reprezentacije Hugo Lloris, inače golman Francuza, nije bio nezadovoljan bodom, što samo potvrđuje tezu da su obje momčadi kalkulirale i igrale na bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bolje drugo poluvrijeme s više energije, osvojili smo više visokih lopti, dok smo se u prvom dijelu previše povukli. U posljednjoj trećini nedostajalo nam je agresivnosti i oštrine. Više bismo voljeli da smo pobijedili, ali bit ćemo zadovoljni i ovim remijem”, kazao je francuski kapetan.

Portugalci su bili malo bolji u prvom, Francuzi u drugom, poluvremenu, na kraju je podjela bodova dobro došla i jednima i drugima.

”Mislim da smo odigrali dobro, bila je to vrlo izjednačena utakmica, protiv sjajnih igrača. I oni su također igrali protiv sjajnih igrača. Što se tiče borbe za prvo mjesto u skupini, sve je otvoreno. Sad se trebamo fokusirati na Švedsku”, rekao je Joao Felix  nakon remija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspješni izbornik Portugala, Fernando Santos, u Parizu je tako postao rekorder među portugalskim izbornicima. Naime, Santos je u prošloj utakmici uspio izjednačiti Scolarijev rekord od 74 utakmice na klupi reprezentacije, sada je pak sam na vrhu.

”Nije to bilo ono što smo željeli. Htjeli smo biti organizirani, eksplozivni, tražiti dubinu. Međutim, utakmica je bila vrlo izjednačena, s vrlo opreznom igrom, osobito u ofenzivi. Mislim da nije bilo previše respekta, ali utakmica je otišla u tom smjeru. Nedostajalo je agresivnosti i dinamike u potrazi za golom. Uvijek želimo više”, rekao je Santos te je vrlo korektno upozorio na Hrvatsku, koja se, kako kaže, vratila u igru pobjedom protiv Švedske.

”Sve je otvoreno. Hrvatska je pobijedila Švedsku i uključila se u utrku. Kod njih još moramo gostovati i mi i Francuzi”, zaključio je Santos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.