U sjeni slavlja: Ivan Rakitić produljio ugovor s Barcelonom do 30. lipnja 2021., suradnja se može raskinuti, ali za ogromne novce!

Foto: Twitter

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić i Barcelona postigli su sporazum o produženju njegovog ugovora za dodatne dvije sezone do 30. lipnja 2021., priopćio je klub u četvrtak navečer na svojoj internetskoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi ugovor će potpisati u petak u 13 sati u klupskim prostorijama, nepuna dva dana nakon što je Barcelona čudesnim preokretom ušla u četvrtfinale Lige prvaka pobijedivši sa 6-1 francuskog prvaka PSG. U ugovoru će biti klauzula prema kojoj će se suradnja moći raskinuti u zamjenu za ogromnih 125 milijuna eura.

Rakitić, 29-godišnji vezni igrač, stigao je u Barcelonu u ljeto 2014. a postojeći ugovor mu istječe u ljeto 2019. Klub je u priopćenju naveo kako je on od svog dolaska neraskidivi dio sheme trenera Luisa Enriquea. Njih su dvojica stigla istog ljeta a Rakitić je od tada odigrao 145 utakmica za klub iz pokrajine Katalonije. S brojem 4 na leđima plavo-crvenog dresa zabio je 23 gola od svog dolaska. Ove sezone je u uzvratu osmine finala kupa protiv Athletic Bilbaa doživio i 100. pobjedu u Barceloninom dresu, podsjetio je klub.

U prosincu ga je Enrique prvi put posjeo na klupu nakon čega su mediji počeli nagađati o njegovom mogućem odlasku. On je to demantirao istaknuvši da mu je želja što duže ostati u Barceloni. Uprava kluba je za drugi dio sezone bila najavila produženje ugovora s njim, napadačem Lionelom Messijem, kapetanom i veznim igračem Andresom Iniestom te vratarom Andre Ter Stegenom. S napadačima Luisom Suarezom i Neymarom su ugovori produženi u prvom dijelu sezone baš kao i s veznima Sergiom Busquetsom i Javierom Mascheranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Očekivalo se da će i trener Enrique produžiti ugovor, budući da mu postojeći istječe na kraju sezone, no on je prije tjedan dana izjavio da ga neće produžiti zbog iscrpljenosti. Zasad je nepoznato tko će ga naslijediti. Rakitić i Enrique su od dolaska u klub osvojili 8 od mogućih 10 trofeja. Među njima su Liga prvaka, dva prvenstva, dva španjolska kupa, europski Superkup, španjolski superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Barcelona je vodeća momčad španjolskog prvenstva sa 60 bodova, jednim više od rivala Real Madrida ali i utakmicom više. U svibnju će u Madridu igrati finale španjolskog kupa protiv baskijskog Alavesa. Nakon što je preokrenula 0-4 iz Pariza srušivši PSG sa 6-1 uz tri pogotka u zadnjih sedam minuta igrat će u četvrtfinalu Lige prvaka.

“Nikada neću zaboraviti tu večer”, istaknuo je Rakitić na društvenoj mreži Instagram gdje je objavio fotografiju slavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.