Skandalozno je i pomisliti da bi bilo koja navijačka skupina odlučivala gdje će igrati hrvatska nogometna reprezentacija!

Foto: fah

Pioniri Osijeka u Slavonskom Brodu pobijedili su Hajduk preokretom 3:2 u finalu Kupa i to nakon što je zagrebački sudac Ante Čuljak isključio dva igrača splitske momčadi nakon čega je uslijedila ljutnja Torcide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Navikli smo da nas kradete iz godine u godinu, iz kola u kolo, ali kako vas sram nije trenirati strogoću na pionirima?! Suze naše djece ne opraštamo! Ili mi ili vi, do kraja! (…) Glas ulice govori srcem! Smrt HNS-u”, objavila je Torcida Split.

Istoga dana Hajdukov povjerenik za navijače, zadužen za sigurnost u klubu, Kristian Petric objavom: “Najteže mi je kao i svakom čovjeku vidjeti suze bespomoćne djece koju potkradaju ‘veliki Hrvati’ koji obavljaju dužnosti unutar HNS a (svi zajedno imaju pet dana Domovinskog rata). Poruka je: da vas sve zajedno nabijem na k*tu jer ćete na koljenima doći moliti da igrate u Splitu”.

Događaji iz Slavonskog Broda, čini se, bili su podloga za novu ljutnju prema HNS-u, pa tako i prema hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, koja nema nikakve veze s događajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jedna Čuljkova sporna odluka bila je povod da Torcida na svoj način, i to vrlo uvjerljivo, objasni svima da Vatreni još uvijek nisu poželjni na Poljudu. I da će tako ostati sve dok se u Savezu ne dogode korjenite promjene, a ne tek one kozmetičke, kako ih njezini pripadnici i pripadnici Našeg Hajduka u dobrom dijelu doživljavaju”, pišu Sportske novosti.

Torcida bi, dakle, odlučivala o dolasku hrvatske nogometne reprezentacije na Poljud. Vatrenima i HNS-u nisu potrebni incidenti poput kukastog križa zbog kojeg smo kažnjeni s dvije utakmice bez gledatelja i još je Savez platio 100 tisuća eura kazne. No, u posljednje vrijeme učestalo se spominjalo da bi nogometna reprezentacija uskoro bi trebala zaigrati u Splitu, dakako, na Poljudu. To bi se trebalo dogoditi 10. listopada kad se igra utakmica s Mađarskom.

Prije toga bi HNS i Hajduk trebali proći neku vrstu pregovora, naime, HNS bi trebao pregovarati s novim Nadzornim odborom oko ispunjavanja uvjeta postavljenih u prosincu prošle godine. Iz HNS-a su još prošle godine poručili kako ih ”ultimatumi” ne zanimaju, što bi značilo i da neće pristati na ucjene Torcide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.